<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Orosz és magyar hazaiban utazunk

Február óta mindig a ZTE nyeri az Alba elleni ütközeteket: egy újabb zalai diadal 2-0-s előnyt jelentene a bajnoki elődöntőben. A CSZKA hazai ütközete ennél simább lehet...

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

08040. CSZKA Moszkva – Lokomotiv Kubany, 1 és 160.5 pont felett (1.95) – férfi kosárlabda VTB-liga, 18.30

Indul a VTB-liga elődöntője, melyben az alapszakaszt megnyerő CSZKA a negyedik Kubannyal csap össze. A moszkvaiak 3-0-val, a krasznodariak 3-1-es mérleggel tudták le az előző kört. A múlt hétvégén az Euroliga bronzérmét megszerző Teodoszicsék 22-2-es statisztikával zárták az alapszakaszt, otthon valamennyi meccsüket (12/12) megnyerték. Aligha kérdés, hogy a CSZKA a sorozat legerősebb együttese, február közepén 83-77-re verte a Kubanyt, amely 19-5-tel zárt, a túráin tízszer nyert, kétszer vesztett.

A Moszkva még nem szenvedett vereséget otthon 2017-ben, immár 19 győztes meccsnél jár. Aligha pénteken szakad meg a sorozat, a kérdés tehát csak az: hány pontig jutnak el a felek. A már említett 83-77 előtt ebben a szereposztásban 88-81-re nyert a CSZKA, azt megelőzően 94-88-ra a Kubany. Ha 90 pont körül termel a házigazda (és erre jó esélyt látunk), simán jöhet a tippünk.

07601. ZTE - Alba Fehérvár, meccsgyőztes, 1 (1.80) – férfi kosárlabda NB I, 19.00

Két nappal az elődöntő első felvonása (80-88) után Zalaegerszegen találkoznak egymással újra a csapatok. A fehérváriak szerdán elveszítették a pályaelőnyüket, így mindenképpen szükségük lenne egy idegenbeli győzelemre, ha ki akarják harcolni a továbbjutást. Igen ám, csakhogy az utóbbi három találkozót a ZTE nyerte.

A zalaiak 12-5-ös hazai mérleggel zárták az alapszakaszt, az utóbbi tíz fellépésen kilenc győzelmet arattak. Április végén 88-76-ra verték a mostani riválist, az elődöntő első felvonásán pedig villámgyorsan padlóra küldték az Albát (13-32 volt az első negyed eredménye). A mezőny- és a centersor egyaránt remekül dolgozott, a sérülés után visszatérő Drungilas 16 ponttal zárt. Oké, hogy Dzunics együttesének iszonyatosan kellene a győzelem, csakhogy a ZTE a Szolnok elleni negyeddöntőben is bizonyította, hogy éles helyzetben nagyszerűen teljesít (otthon háromszor verte a címvédőt, a mindent eldöntő ötödik meccs 85-69-es zalai sikert hozott). Itt is, ott is mindenki bevethető, a csaknem háromezer ZTE-szurkoló óriási előnyt adhat a házigazdának. Amely, ha ismét győz, fél lábbal a döntőben érezheti magát…

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!