<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Hihetetlen átok ül Európa mesterlövészein

A spanyol, az angol, a német, az olasz, a francia és a portugál gólkirály sem lett bajnok ebben az idényben. Eppel Márton "jobb" náluk...

A világ legkiválóbb csatárai irigyelhetik a honvédos Eppel Márton, aki úgy lett gólkirály, hogy közben bajnoki címet is ünnepelhetett – emlékezhetünk rá, a múlt szombati „döntőben” a kispestiek éppen az ő találatával győzték le a Videotont.

Különös módon a kontinens hat legerősebb ligájában sem járt „kéz a kézben” a két titulus, azaz – ahogy arra a spanyol Marca felhívta a figyelmet - mindenütt lemaradt az aranyéremről a gólkirály.

A LaLigában például Leo Messi hiába szerzett csaknem 1.1 gólt mérkőzésenként, a Barcelona nem tudta megvédeni a címét. A Real Madrid három ponttal előzte meg a katalán együttest, noha a legeredményesebb futballistája (Ronaldo) tucatnyi góllal szerzett kevesebbet a riválisánál.

A Bundesligában szokás szerint (sorozatban ötödször) a Bayern diadalmaskodott, hiába a dortmundi gólgép, a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang 31 találata.

Nézzük a Serie A-t! A Juvét ezúttal sem sikerült letaszítani a trónról, hiába igyekezett nagyon (29 gól) Edin Dzeko, a Roma bosnyák támadója.

A Premier League-ben sem a bajnok adta a gólkirályt, hiszen a szintén 29 találatig jutó Harry Kane Tottenhamje „csak” második lett a Chelsea mögött. [p]A francia Ligue 1-ben az uruguayi Edinson Cavani lett a király, ám csapata, a PSG nyolc ponttal kevesebbet gyűjtött a Monacónál. Érdekes, hogy a hercegségbeliek 24 találattal többet szereztek a párizsiaknál, mégis az ezüstérmesből került ki a legeredményesebb csatár.

Ahogy Németországban, úgy Portugáliában is a bronzérmes soraiból került ki a mesterlövész: a holland Bas Dost 18 góllal (!) többet szerzett, mint a Primeira Liga élén záró Benfica legeredményesebbje (Mitroglu).

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!