<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Juventus-Real: nem fogod elhinni, mi a tipp

A Juventus veretlenül, míg a Real Madrid egyetlen vereséggel jutott el a Bajnokok Ligája cardiffi döntőjéig. A spanyolok történelmet írnának, ám a „zebrákat” sem szabad lebecsülni.
Bajnokok Ligája
Juventus - Real Madrid
Szombat, 20.45

A Real Madrid a BL-éra első címvédésére készül szombaton, míg a Juventus a Bajnokok Ligája cardiffi fináléját követően a futballtörténelem nyolcadik triplázó klubja lehet. A két sztárcsapat - amely hazája bajnokságában egyformán az élen végzett, a Juventus ráadásul olasz rekordot jelentően sorozatban hatodszor győzött és a kupában sem talált legyőzőre - közös történetének ez lesz a 19. egymás elleni európai kupamérkőzése, mindannyiszor a legrangosabb sorozatban néztek egymással farkasszemet.

Mindkét együttes nyolcszor örülhetett, kétszer pedig döntetlen született. Az egyik legemlékezetesebb randevújuk az 1998-as amszterdami döntő volt, amelyet Predrag Mijatovics találata döntött el a spanyolok javára. Akkor még a Juventust erősítette Zinedine Zidane, aki három évvel később szerződött a Real Madridhoz, amellyel játékosként, majd azt követően edzőként is szinte mindent megnyert, s amelyet most újra a csúcsra vezethet.

A Juventus veretlenül, míg a Real Madrid egyetlen vereséggel jutott el a fináléig, ahol a legjobb támadósor és a legjobb védelem áll majd szemben egymással, hiszen az olaszok 12 mérkőzésükön mindössze három (!!!) gólt kaptak, míg a címvédő spanyolok 32 – három a Bayern elleni negyeddöntő hosszabbításában esett - alkalommal találtak az ellenfelek kapujába. A torinói gárda lehet a hatodik a BL-történelemben - s a Manchester United 2008-as sikere óta az első -, amely veretlenül hódítja el a trófeát. Mindkét csapat a hatodik BL-döntőjében lép pályára, e tekintetben pedig beérik a rekorder AC Milant.

Ami a finálékat illeti, a madridiak hibátlanok, hiszen mind az öt eddigi döntőjüket követően győztesen hagyták el a pályát, a Juventus viszont - bár szintén ötször állt a végső siker kapujában - az elmúlt négy alkalommal elbukott. Legutóbb a 2015-ös berlini döntőben a Barcelonával szemben maradt alul a torinói együttes.

A várható kezdőcsapatok

JUVENTUS: Buffon - Alves, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Sandro - Khedira, Pjanic - Dybala, Higuaín, Mandzukic.

REAL MADRID: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro, Kroos - Modric, Isco, Ronaldo - Benzema.

A Real Madrid mostani szezonjának két legfontosabb szereplője Ronaldo és a csapatkapitány Ramos: az Európa-bajnok, négyszeres aranylabdás portugál sztárjátékos elsősorban az egyenes kieséses szakaszban nyújtott elképesztő teljesítményt, míg Ramos gyakorlatilag az egész idényben kiemelkedően futballozott. Ők ketten akár BL-rekordot is dönthetnek, hiszen eddig mindkettőjük két fináléban is eredményes volt, három különböző döntőben pedig még senki nem lőtt gólt.

A Juventus legfontosabb pontja a védelme, amely a 39 éves Gianluigi Buffon irányításával ebben az idényben egy 690 percig tartó gólcsendet is produkált, és félelmetesen könnyedén radírozta le a pályáról a vetélytársakat, köztük a Lionel Messivel, Neymarral és Luís Suárezzel felálló Barcelonát. Ennek a védelemnek most azt a Real Madridot kellene megállítania, amely európai rekordot jelentő sorozatban 64 tétmérkőzésen szerzett gólt, s a következő lenne kereken az 500. találata a BL történetében.

13885. Juventus - Real Madrid, mindkét csapat szerez gólt (1.85) – Tippmix

Ennek a hátsó alakzatnak az egyik új, de annál fontosabb láncszeme a 34 éves brazil Dani Alves, akit sokan már kezdtek leírni, ennek ellenére pályafutása legjobb szezonját futja Torinóban. Már hat gólt szerzett és számos gólpasszal, kiváló játékkal hálálta meg a bizalmat. A jobbhátvéd Cardiffban pályafutása 100. BL-mérkőzésén koronázhatja meg idényét.

Ami a tippünket illeti, Juve-retesz ide vagy oda, az szinte elképzelhetetlen, hogy a Real ne vegye be Buffon kapuját, és Dybaláékra sem jellemző a góltalanság – a 2017-es esztendő 32 meccse közül ez csak egyszer, Barcelonában fordult elő.

Annak, aki túlzottan óvatos futballt vár, mindössze annyit mondunk, ebben a párharcban az utóbbi időben a következő eredmény született: 1-1, 2-1, 2-2, 2-1, 2-1.

 
 
  • 1mizo772017június02.22:15ÚjVálasz

    Igen,erre valóban jó esély mutatkozik!
    Esetleg 1 bátrabb;2 v 3 gól születik!:)

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!