<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: remekül fizető focimeccsek jönnek

Csaknem ötszörös szorzót ér a három vasárnapi ötletünk. Norvég futball mellett szó lesz az olasz korosztályos válogatott Eb-debütálásáról is...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

09218. Haugesund - Rosenborg, 2 (1.75) - norvég bajnokság, 18.00

A kéthetes bajnoki szünet előtt mindkét csapat jó formában futballozott. A Haugesund előbb továbbjutott a kupában, majd roppant fontos győzelmet aratott az Aalesund vendégeként - ezzel el is mozdult a veszélyes zónából. A csapat 15 ponttal a tizedik helyen állt a játéknap előtt, otthonában sok döntetlent játszott, statisztikája 1-3-1. Hazai környezetben eddig az óvatosság vezérelte, gólkülönbsége 4-5. Figyelmeztető jel lehet a számára, hogy eddig csak egy otthoni bajnokiján talált be, és annak is már jó ideje.

A bajnok (25) egypontos előnnyel várta a szünetet, előtte volt egy kisebb hullámvölgy, amiből viszont kijött. A trondheimi együttes vendégségben 3-2-0-ás eredménysort produkált, legutóbb viszont csak május elsején tudott távol otthonától bajnokit nyerni. Éles a küzdelem, a Sarpsborg tartja a címvédővel a lépést, így nem hibázhat. Ma nem is fog, a Rosenborg - ha nem is nagy különbséggel - győz a Haugesund otthonában.

01145. Lilleström - Viking Stavanger, 2.5 gól fölött (1.80) - norvég bajnokság, 18:00

Alsóházi alakulatok találkoznak a norvég élvonal 13. fordulójában. A házigazdának nem jött jól a válogatott szünet, a sárga-feketék kezdtek belelendülni. Ez annyit jelent, hogy két körön már túljutott a kupában, és a bajnokságban is két sikert könyvelhetett el - ez utóbbi mérkőzéseken nyolc találatot lőtt a gárda. Otthon így is gyenge a statisztikája (2-0-4, 7-9), abban bíznak a klubnál, hogy nem tört meg a korábbi lendület. 14 ponttal a középmezőny aljához tapadnak. A meccsei felén jött a +2.5-ös opció.

A stavangeri társaság is győzelemmel vonulhatott a rövid pihenőre, de még így is az utolsó pozíciót foglalja el: nyolc pontig jutott, idegenben két döntetlen mellett négyszer kikapott. A gyengélkedése elsősorban rossz védekezésének köszönhető, már 22- találatot szedett be, ez a legtöbb a ligában. Hétszer vívott olyan összecsapást, amelyen esett legalább három gól. A védelmek nem állnak a helyzet magaslatán, így a gólokban van érték.

11207. U21Dánia - U21Olaszország, 2 (1.55) – U21-es Európa-bajnokság, 20.45

A C-csoport mindkét válogatottja csoportelsőként jutott el Lengyelországba, méghozzá fantasztikus mérleggel. A dánok kilenc győzelemmel és egy döntetlennel sokkolták a riválisokat, a 24-3-as gólkülönbség sem semmi. Az olasz korosztályos együttes a 2. csoportban menetelt, a 7-3-0-s mutató szintén parádés, 17 gólt termeltek, mindössze hármat kaptak. A felkészülés már egyik oldalon sem volt makulátlan, az angolok és a spanyolok mindkét csapatot legyőzték.

Írtunk már róla, hogy Olaszország a lehető legkomolyabban veszi a kontinenstornát, retteghetnek a támadók ellene, hiszen a kapuban a Milan csodagyereke, Gianluigi Donnarumma várja a lövéseket. Elöl a Fiorentina támadója, Federico Bernardeschi termelheti a gólokat, az előző idényben tizenegyig jutott a bajnokságban. A Milan tehetsége, Manuel Locatelli, a Sassuolo támadója, Domenico Berardi, valamint a Juve betonvédője, Daniele Rugani is húzóembernek bizonyulhat az olaszoknál. Gólzsák repítheti előre a dánokat is, hiszen a csapattal tart a Nordsjaelland tehetsége, Marcus Ingvartsen is, aki a dobogó második helyére ért fel a góllövőlistán az előző idényben tizennégy találattal. Giampiero Ventura, az olasz nagyválogatott szövetségi kapitánya - aki természetesen a helyszínen nézi a fiatalokat - szombaton azt mondta, az U21-es csapat képes lehet megnyerni az Eb-t. Márpedig ehhez elengedhetetlen a jó rajt…

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!