<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Csaknem 16-os szorzó vasárnapra

Öveket becsatolni, ez kemény menet lesz! Vasárnap is gólt várunk attól a cseh nemzeti csapattól, amely 22 meccs óta mindig beveszi az ellenfél kapuját. Lesz szó norvég fociról és magyar bajnoki döntőről is...

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

09261. U21Németország - U21Csehország, mindkét csapat szerez gólt (1.80) – U21-es Európa-bajnokság, 18.00

Merész a tipp, ám a cseh fiatalok olyan meggyőző teljesítményt nyújtanak az elmúlt években, hogy simán benne van a pakliban, beveszik a németek kapuját is. Németország a torna egyik favoritja, egyetlen kivétellel - a kapus, Odisszeasz Vlahodimosz - csak a hazai bajnokságban szereplő játékosokra épít. A csapatban a Dortmund friss szerzeménye, Mahmoud Dahoud, a Leverkusen védője, Jonathan Tah, a Schalke támadója, Max Meyer vagy éppen a nemrég a Bayern Münchenbe igazoló Serge Gnabry lehet a kulcsjátékos. Németország egyetlen pontot sem veszített a csoportmeccseken: a 10/10-es statisztikához 35-8-as gólkülönbség társul. Az utóbbi időben két tesztmeccset is elveszített a társaság, ám a két 0-1-ből aligha érdemes messzemenő következtetést levonni.

Csoportgyőztesként jutottak ki Lengyelországba a csehek is, maguk mögé utasítva Belgiumot, valamint Montenegrót is. A 7-2-1-es mutató ugyancsak rendben volt, és figyelemre méltó, hogy Hasekék valamennyi találkozón szereztek gólt. Mi több, minden sorozatot figyelembe véve 22 találkozó óta mindig beveszi a rivális kapuját a cseh korosztályos válogatott. A Sampdoria támadója, Patrik Schick jelentheti a megoldást csatárposztra a cseh válogatottban. A 21 éves játékos tizenegy gólig és öt asszisztig jutott a Serie A-ban, a felnőtt válogatottban pedig már ötször is pályára lépett.

09226. Sogndal - Odd Grenland, X (3.05) - norvég bajnokság, 18.00

A hazai csapat számára nem jöhetett rosszul a szünet. A gárda egy éve az alsóházban küzdött, és ebben a szezonban is beragadt a rajtnál. A rossz rajt után május közepétől összeállt a társulat, jöttek is az eredmények, amelynek köszönhetően a forduló előtt a 9. helyen állt a Sogndal15 pontjához 3-1-2-es mutató passzol, két héttel ezelőtt miután kiesett a kupából, fontos, helyosztó meccsen győzött (Sandefjord, 3-2).

Az Odd a tavalyi bronzérem után az idén jelenleg a 4. helyen áll. 20 pontos, csak kettővel marad el a dobogótól. Idegenben 2-1-3-as statisztika szerepel a neve mellett. A kupában jól veszi az akadályokat, viszont gondot jelent, hogy a támadójáték akadozik. Két bajnokin maradt gólképtelen a csatársor, még szerencse, hogy a védelem stabil, így ezeken a találkozókon legalább a döntetlen összejött. A vendégeknek jót tehetett a szünet, biztosan sikerült egy kicsit összehozni a támadószekciót. Ez ma egy pontot érhet az otthon lelkes és stabil Sogndal pályáján.

05303. Alba Fehérvár – Szombathely, meccsgyőztes, 2 (2.90) – férfi kosárlabda NB I, 21.00

Pénteken a vártnál is könnyebben egyenlített a Falco a magyar bajnoki döntőben, így vasárnap este a sorozat ötödik összecsapásán dől el, kié lesz az aranyérem. A párharc forgatókönyve bizonyára sokak előtt ismert: a vasiak Székesfehérváron szereztek előnyt (77-76), majd kétszer győzött az Alba (idegenben 75-65, otthon 86-77), hogy aztán a negyedik meccset simán hozzák Váradiék. A 82-69-es Falco-siker érdekessége, hogy mind a négy negyedet megnyerte a házigazda, valójában semmi esélye nem volt a harmatgyengén kosarazó Albának. A szombathelyiek erejét mutatja, hogy ezúttal nem a Govens, Pustahvar, Zsigeranovics, hanem a Váradi, Barham, Tóth Norbert trió villogott, miközben a vendégek légiósai jobbára streetballoztak csapatmunka helyett.

Székesfehérváron persze gyaníthatóan jobb teljesítményt nyújt a Dzunics-együttes, mindazonáltal erősen túlzónak érezzük az 1.30, kontra 2.90-es szorzót. A döntő első és harmadik ütközete is óriási csata után dőlt el: előbb a vendégek, utóbb a hazaiak javára. Szinte biztosra vehető, hogy a végsőkig kiélezett küzdelem lesz, ilyen szituációban már aligha létezik favorit. Ha a negyedik mérkőzés lendületét átmenti, vendégségben is révbe érhet a Szombathely: ilyen oddsért megéri megreszkírozni a bravúrt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!