<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: északi hazaik és a világbajnok

Nem igazán fogunk ráismerni a német válogatottra, de Ausztráliát így is le kell gyűrni. Svédországban és Norvégiában is találtunk egy-egy csábító 1-est.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

13128. Ausztrália - Németország, 1. félidő, 2 (1.80) - Konföderációs Kupa, 17.00

Az ausztrál nemzeti csapat súlyos vereséggel a háta mögött érkezett meg az oroszországi tornára, Brazília 4-0-ra verte el a csapatot. A tétmeccseken jobban megy Cahilléknek, sorsdöntő selejtezőn verték Szaúd-Arábiát. A keretben sok az idegenlégiós, Angelos Postecoglu szövetségi kapitány néhány újoncot is behívott a csapatba.

A németek magabiztosan menetelnek a csoportjukban, eddig valamennyi találkozójukat megnyerték, általában döntő fölénnyel. Az utóbbi időben egy döntetlent játszottak mindössze, Dániában értek el 1-1-et, de ott alaposan felforgatott összeállításban szerepeltek. Ami azt illeti, Oroszországba is "érdekes" kerettel érkezett a világbajnok, Löw kapitány nem olyan klasszisokat hagyott ki, mint Manuel Neuer, Mats Hummels, Sami Khedira, Mesut Özil, André Schürrle, Marco Reus, Thomas Müller, Toni Kroos, Mario Götze és Jérome Boateng. A mérkőzésnek így is a németek az esélyesei, és várhatóan be is kezdenek majd Draxlerék. A félidőben már a világbajnoknál lesz az előny.

14333. Trelleborg - Gefle, 1 (1.50) - svéd másodosztály, 19.00

Néhány éve még mindkét együttes az első ligában szerepelt, most viszont csak a másodosztályban találkoznak. A kikötővárosi alakulat 12 mérkőzésen 17 pontot gyűjtött, így a közvetlen élmezőny mögött foglal helyet. Otthon erős, még nem talált legyőzőre: három siker mellett kétszer megosztozott a pontokon. Az utóbbi hetekben gondja adódott a góllövéssel, a GAIS-nál ezért kikapott, a Varnamonál legalább döntetlenre végzett. Hazai környezetben viszont jól termelnek a csatárok, minden bajnokijukon betaláltak (15-5).

A Gefle tavaly intett búcsút a legmagasabb osztálynak, egészen a végsőkig harcban állt a bennmaradásért, de végül elvérzett. Az átigazolási időszakban meggyengült a gárda, és ennek most issza a levét. Sereghajtóként, csak 5 ponttal várhatta a 13. fordulót. A bennmaradó pozícióktól már rendesen leszakadt, vendégként még nem tudott nyerni (0-2-4, 5-12), összességében is csak egyszer. Sorozatban nyolcszor kapott ki, már edzőt is váltott, de ez a húzás sem segített. A Trelleborg az egymás elleni összevetésben is lényegesen erősebb, az utolsó öt csatájukat a jelenlegi házigazda nyerte. A hatodikat is behúzza...

09231. Brann Bergen - Stabaek 1, (1.50) - norvég bajnokság, 19.00

Rangadót rendeznek a norvég második liga 13. fordulójában. A bergeni együttes 22 pontos, tapad az élmezőnyre. Otthon félelmetes, még nem kapott ki senkitől sem az idén. Négy riválisát megverte, csak ketten tudtak ikszelni nála. A piros-fehérek tétmeccset régen veszítettek, a kupában még állnak, a bajnokságban pedig kétszer remiztek, a szünet előtt az Oddnál jártak eredménnyel (0-0).

A Stabaek 18 ponttal a középmezőny elején állt a játéknap előtt, idegenben sem lebecsülendő a kék-feketék teljesítménye: 2-1-2-es a statisztikájuk. Az együttesnek viszont jót tett a bajnoki leállás, mert a pontvadászatban május eleje óta csak egyszer tudott győzni. A kupában, ha nagy nehézségek árán is, de továbbjutottak. A védelem hibázott mostanság sokat, félő, hogy továbbra sem állt össze tökéletesen az a csapatrész. A Brann a dobogóra hajt, és otthon általában kegyetlen. Ma is hozza a papírformát.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!