<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Eb-csúcsmeccsekre fogadunk

Alighanem a csoportelsőségről dönt ma este a portugál és a spanyol korosztályos futballválogatott, a magyar női kosarasok pedig a nyolc közé igyekeznek. Fogadjunk!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

03559. U21 Portugália - U21 Spanyolország, mindkét csapat szerez gólt (1.70) - U21-es Európa-bajnokság, 20.45

A lengyelországi U21-es Európa-bajnokságon a B-jelű kvartettben a továbbjutás múlhat ezen a mérkőzésen. Az első akadályt mindkét válogatott simán vette - no jó, a portugálok azért jobban megizzadtak a szerbek ellen (2-0), mint a spanyolok a macedónokkal (5-0). A luzitánok ragyogó kerettel érkeztek a kontinensviadalra, Rui Jorge szövetségi edző a lehető legerősebb csapattal vágott neki a tornának. A lebonyolítás érdekes: a három csoportgyőztes mellett a legjobb második helyezett jut be az elődöntőbe, így jóformán nincs lehetőség a hibázásra. Az első mérkőzésen a piros-zöldek nem futballoztak annyira meggyőzően, más kérdés, hogy ez is elegendő volt a sikerhez.

A spanyolok kerete is brutális, különösen a támadószekció félelmetes. Asensio, Sandro Ramirez, Deulofeu, Saúl Níguez egyaránt remek futballista, ráadásul a klubjukban jószerivel végigjátszották a szezont. A macedónok ellen gyorsan eldöntötték a három pont sorsát, a 35. percben már 3-0-ra vezettek. Denis Suárezék. Ha úgy kalkulálunk, hogy a kötelező meccseiken nem buknak a nagyok, akkor a gólkülönbség a spanyoloknak kedvez - egyelőre. A támadójáték diadalát várjuk a kilencven perctől, a nagy tét nem nyomja rá a bélyegét a játékra. Mind a két csapat eredményes lesz a találkozón - és az iksz talán a legvállalhatóbb kimenetel...

07722. Olaszország – Magyarország, 2, hendikep +10.5 pont (1.50) – női kosárlabda Európa-bajnokság, 20.30

Az olaszokkal találkozik a magyar női kosárlabda-válogatott Királyváradon (Hradec Kralove) a csehországi Európa-bajnokság keddi nyolcaddöntőjében. Magyarország hétfőn 84-72-re kikapott Ukrajnától a csoportkör utolsó fordulójában, így egy győzelemmel és két vereséggel harmadik lett az A-jelű kvartettben. A B-csoport esti záró mérkőzésén az olasz és a szlovák együttes csapott össze ugyancsak a második helyért a Hradec Kralove Arenában, és a papírformát igazolva az olaszok 68-61-re nyertek. Ezzel ők lettek a másodikok, s egyben a magyarok következő ellenfelei. A keddi győztes továbbjut a csütörtöki, prágai negyeddöntőbe, a vesztes pedig a 9-12. helyen fejezi be Eb-szereplését.

Ami azt illeti, nem Fegyvernekyék a favoritok, ugyanakkor a bravúr sem zárható ki. A magyar együttes ugyanis harcos kosárlabdát mutat az Eb-n, az olasz csapat – amely egyetlen vereségét Törökországtól szenvedte el – pedig nem tűnik félelmetesnek. Szűk egy hónappal ezelőtt az olaszországi felkészülési tornán 71-62-re nyert a házigazda, ám a mieinknél akkor még nem szerepelt a honosított amerikai karmester, Courtney Vandersloot. Úgy véljük, a nagy zakótól nem kell tartani, 10.5 ponttal megtámogatva látunk értéket a 2-esben.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!