<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: kalandozások Írországban

Péntekenként nem áll meg még nyáron sem az élet Írországban. Ezúttal is a zöld szigeten válogattunk a tippek között...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

09494. Derry City - Cork City, 2 (1.60) - ír bajnokság, 20.45

Az ötödik fogadja az első helyezettet az ír első osztályban - alapjában véve tehát rangadóról is beszélhetünk. Ám, ha megnézzük, hogy melyik együttes hány pontig jutott, máris árnyaltabb a kép. A Derry 28 egységet zsebelt be eddig, hazai környezetben a jobban közé tartozik (5-2-2). A formája egészen elfogadható volt a múlt hét végéig, akkor azonban rangadót bukott el a társulat a Bray vendégeként: Boyleék kétszer is egyenlítettek a Wanderers otthonában, de a hajrában már nem sikerült válaszolniuk, így a vége 3-2 lett. A dobogó realitás lehet az alakulat számára, ehhez viszont a fontos mérkőzéseken is pontot, pontokat kellene szereznie.

A Cork már tulajdonképpen most átvehetné a bajnoki trófeát, az együttes 52 ponttal, 17-1-0-ás eredménysorral toronymagasan vezeti a ligát. Azt, hogy jó passzban vannak Maguire-ék, nagyon nem kell ecsetelni, a minap a Limerick kapott egy négyest nála (4-1). A védelme stabil, 18 mérkőzésen csak 9 gólt kapott. Ma sem hibázik a Cork, újabb lépést tesz az aranyérem felé.

09204. Athlone - Longford Town, 2 (1.55) - ír másodosztály, 20.45

A nyolccsapatos ír másodosztályban a 17. fordulót rendezik. A házigazda 14 pontjával az utolsó előtti helyen áll, otthon azért azért ráijeszt az ellenfeleire (3-1-4), de a botrányos védelme miatt képtelen az előrelépésre. 16 bajnokin 40 gólt szedett be az alakulat, ezzel az adattal toronymagasan "vezet". A formája gyenge, május elején győzött utoljára, négy vereséget követően a múlt héten a sereghajtónál remizett (Wexford, 2-2).

A Longford 20 egységig jutott, s míg a hazaiaknál a hátsó alakzatot "ekéztük", addig ezen az oldalon a támadósorral szemben kell kritikát megfogalmazni: az idegenbeli 1-4-3-es mérlegéhez 3-5-ös gólkülönbség társul. És még, hogy fokozzuk az érdekességeket: hat alkalommal impotensek maradtak, háromszor viszont épp mai ellenfelét mattolták. A társaság jó passzban van, és ma különben is kedvenc ellenfelével találkozik: az utolsó öt tétmeccsüket (köztük négyet ebben a felállásban) a Longford nyerte meg. Ma is kijöhet a lépés a vendégeknek, az Athlone bekksora ma is bajba kerül...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!