<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A csehek megragadják az utolsó esélyt

Az olasz válogatott legyőzése után a cseh fiatalokra papíron egyszerűbb feladat vár. A dánok még gólt sem lőttek a tornán - ezúttal sem őket favorizáljuk...
U21-es Európa-bajnokság
U21 Csehország - U21 Dánia
Szombat, 20.45

A lengyelországi U21-es Európa-bajnokságon megelehetősen kusza a C-csoportban. A németek megnyerték mindkét mérkőzésüket, a dánok mindkettőt bebukták, a csehek és az olaszok pedig 1-0-1-es statisztikával szerepelnek. Vitezslav Lavicka szövetségi kapitány alakulata remek előjelekkel érkezett a tornára, ám az első mérkőzésen leblokkoltak Havlikék: az első játékrész hajrájában, majd a második elején a germánok kétszer is mattolták őket, és összességében is jobb csapat benyomását keltették Gnabryék. Schickék kevés helyzetet dolgoztak ki, nem igazán tudtak mit kezdeni a labdát jól tartó németekkel. Aztán jött a fordulat a második csoportmeccsre! A kapitány néhány helyen változtatott a kezdőn, és egyebek mellett ennek is köszönhető, hogy Lüftnerék okos játékkal győzték le az olaszokat. Noha a taljánoknál volt többet a labda, és több helyzetük is volt Berardiéknak, a csehek jól állták a sarat. A vége 3-1 lett.

A dánok teljesítménye eddig csalódást kelt, kikaptak az olaszoktól és a németektől is, ami önmagában még elfogadható is lenne, de azért az már nehezen magyarázható, hogy még gólt sem szereztek Norgaardék. A második mérkőzés már több lehetőségük volt az északiaknak, de a helyzetek kimaradtak. A sorsoláskor azt azért prognosztizálni lehetett, hogy nem a dánok a favoritok, és az előjelek sem voltak kedvezőek: márciusban az angolok és a spanyolok válogatottja is legyőzte őket, ami viszont bizakodásra adhatott okot, hogy a kontinensviadal előtt legyőzték a címvédő svédeket. Mindenesetre ez a viadal nem Niels Frederiksen kapitány csapatáról szól eddig. Számukra tétje már nincs az összecsapásnak, szinte biztos, hogy a 4. helyen zárják a kvartettet.

03173. U21 Csehország - U21 Dánia - 1 (1.60) - Tippmix

A csehek bebizonyították, hogy remekül tudnak futballozni igazi nagyágyúk ellen. Ha szombaton nyernek, még számolgathatnak - ezt az esélyt megragadják Janktóék..

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!