<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Északi ikszekben gondolkodunk

Az északi bajnokságokon két meccsen is ikszet érzünk, mindkét esetben hármas körüli szorzóval - egy próbát feltétlenül megér a döntetlen-vadászat...

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

12476. Aalesund - Odd Grenland, X (3.00) - norvég bajnokság, 18.00

A 14. fordulót rendezik a hét végén a norvég első ligában, és a Color Line Stadionban rangadót rendeznek. A házigazda korábban rendre az alsóházban szerepelt, ám az idei kiírásban eddig - önmagához képest - remekel. A narancs-kékek 13 fellépésen 18 egységig jutottak, hazai környezetben ugyanakkor totálisan kiszámíthatatlanak. Eddig vagy nyertek, vagy kikaptak (3-0-3). A társaság volt már jobb passzban is, május közepén győzött legutóbb, azóta három bajnoki telt el siker nélkül. Vigaszt jelenthet, hogy legalább a kupában továbbmentek. A múlt hétvégén az alsóházi Kristiansundnál döntetlenezett.

Az Odd élcsapat volt tavaly, és eddig az idén is hozza ezt a formáját. 21 pontjával a 4. volt a forduló előtt, idegenben azonban kiszámíthatatlan. Kétszer nyert, kétszer ikszelt, háromszor kapitulált. Mostanában remizős formáját hozza, a legutóbbi három bajnokija úgy ment le, hogy egyiken sem született gól. A védelemre tehát nem lehet panasz, de azért elől formajavulásra lenne szükség. Az odds-cok kalkulálásánál a bukik is bizonytalanok voltak, valamelyest a házigazdát favorizálják. Ugyanakkor az Odd bizonyította, hogy egy pontra bárhol jó lehet - így az Aalesundnál is.

12497. Tromsö - Sandefjord, X (3.20) - norvég bajnokság, 18.00

Lassan féltávhoz érkezik a norvég bajnokság, és mai főszereplőink egyelőre abszolút nincsenek biztonságban. A Tromsö évek óta a tűzzel játszik, nem tud kitörni a kiscsapat imázsból. Jelenleg is "ég a ház" a klubnál, ugyanis a biztató rajt után visszaestek a piros-fehérek. Mindössze 13 pontig jutottak, ezzel pedig kieső helyről várhatták a folytatást. A rossz szereplés köszönhető részben annak, hogy eddig otthon csak egyszer nyertek, ezt a "bravúrt" eddig csak ők tudták elkövetni (1-3-2). Három vereség van a hátuk mögött, de még nem szakadtak le a mezőnytől. A Sandefjord az elmúlt évtized egyik nagy ingázója, most éppen az első ligában szerepel. Az újonc 17 egységet húzott be eddig, vendégségben nem igazán kiszámítható (2-0-5), csak egyszer úszta meg kapott gól nélkül (7-14). Rossz formában futballozott júniusban, ám legutóbb megtáltosodtak a piros-kékek, és az élcsapatnak számító Sarpsborg ellen 1-0-ra győztek. Mindkét brigád számára létfontosságú a meccs, nagy csata, és reményeink szerint pontosztozkodás várható.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!