<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Kegyetlen házigazdához megy a Honvéd

Egészen elképesztő, amire Korhut Mihály együttese hazai pályán képes: a legutóbbi bajnoki évadban csak egy riválisa tudott pontot csenni tőle. Kemény ütközet vár az NB I aranyérmesére is…
Bajnokok Ligája-selejtező
Hapoel Beer-Seva - Budapest Honvéd
Szerda, 19.00

A Budapest Honvéd szerdán az izraeli Hapoel Beer-Seva vendégeként kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjében, amelynek során három párharcot kellene nyernie a főtáblára jutáshoz.

A kispestiek igen erős ellenféllel kerültek össze, ugyanis a magyar válogatott hátvédet, Korhut Mihályt is foglalkoztató gárda az előző szezonban - szintén a BL-ből indulva - az Európa-liga csoportkörébe jutott, majd a többi között az Internazionalét kétszer is felülmúlva került a legjobb 32 közé. A kieséses szakasz első körében aztán a Besiktas búcsúztatta. Ami pedig a bajnokságot illeti, a Hapoel 18-5-3-as mutatóval diadalmaskodott, az otthoni statisztikája (12-1-0, 36-6-os gólkülönbség) pedig egészen félelmetes.

A Honvédnál nyáron nem volt nagy játékosmozgás, csak Hidi Patrik és Dusan Vasziljevics távozott, de a legfontosabb, hogy a két csatár, Eppel Márton és az olasz Davide Lanzafame maradt, márpedig kettősük 27 gólt szerzett az OTP Bank Liga előző idényében. Az egyetlen jelentős erősítést Danilo visszatérése jelenti, a brazil játékos öt év elteltével játszik újra a Honvédban.

A Hapoel egyénileg jobb erőkből áll - ami még akkor is igaz, ha egyik legjobbja, a spanyol Isaac Cuenca sérülés miatt vélhetően mindkét mérkőzést kihagyja -, de a magyar bajnok új vezetőedzője, a holland Erik van der Meer szerint ezt csapatként ellensúlyozhatja a kispesti együttes. Annyi bizonyos, a Beer-Seva lengyel csapatok elleni tesztje felemásra sikeredett: a Lech Poznantól 3-0-ra kikapott, majd a Zaglebie Lubint (2-1) és a Piast Gliwicét (1-0) legyőzte.

10305. Hapoel Beer-Seva - Budapest Honvéd, félidő 1, vége 1 (1.90) - Tippmix

Az első párharc azért különösen fontos, mert ha a következőben maradna alul a Honvéd, akkor már átkerülne az Európa-liga selejtezőjébe, ahol a főtáblára jutásért játszhatna. A piros-feketék legutóbb 1993-ban szerepeltek a legrangosabb európai kupasorozatban, akkor a Manchester United búcsúztatta őket két szoros mérkőzésen.

Ezúttal is kemény párharc vár az NB I bajnokára, és tippünk szerint nem is ússza meg a szerdai zakót. Méghozzá úgy, hogy már az első játékrész után előnyben lesz a házigazda…

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!