<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Komolyan gondolják a feljutást?

A Svédországban élő kurd kisebbség csapata szárnyal, most már reális esélye van a feljutásra. Ehhez ma megoldható feladat vár a piros-zöldekre...
Svéd másodosztály
Dalkurd - Frej Taby
Szerda, 19.00

Tavaly közel állt a bravúrhoz a Dalkurd együttese, ám akkor csak a 4. pozícióban zárt, így nem pótvizsgázhatott a feljutásért. Ezúttal viszont más a helyzet: a kurd kisebbség alakulata a 2. helyen áll 36 egységgel, lerázta magáról a 3. Helsingborgot, és most már a listavezető Brommapojkarnára (40) jelent veszélyt. Otthonában nem ismer kegyelmet, mérlege a Domnarvsvallenben 6-3-0, gólkülönbsége pedig extrán beszédes: 22-3! A formája a rendben van, legutóbbi öt bajnokijából négyet behúzott, egyet adott ikszre. A keretben két bekk és egy balszélső sérült, az alapcsapat viszont bevetésre készen áll. A nyáron távozott egy támadó, de ő nem számított alapembernek. A formáció marad a 3-5-2, a rendszer működik, 17 bajnokin ugyanis csak 11-szer zörrent meg a hálója.

A Frej tavaly a középmezőnyben zárt, az idén viszont sokkal veszélyesebb a helyzete. Ha nem hajrázik jól Bartosz Grzelak alakulata, úgy kizuhan a harmadosztályba. Jelenleg a 15., csak 13 pontot tudott eddig bezsebelni, viszont tán mellett szólhat, hogy idegenben egy fokkal hatékonyabb a sárga-feketék játéka (2-1-5, 9-17). A közelmúltban gyenge formát mutat, viszont egy meglepetést azért okozott: idegenben verte 1-0-ra a listavezetőt. Azóta már megint kikapott, fontos mérkőzésen a Syrianska nyert nála. A keret ezúttal sem lesz teljes, a középpályán vannak sérültek. A nyáron igyekezett igazolni a társulat - kiderül, hogy mennyire jelent valós erősítést az újak érkezése.

15208. Dalkurd - Frey Taby, (0-1) 1 (1.65) - Tippmix

A Dalkurd fel akar jutni, és ma megoldható feladat vár a csapatra. Azt gondoljuk, hogy a házigazda legalább két találattal felülmúlja a kiesőjelöltet. Néhány hete fordított felállásban a Dalkurd 3-0-ra diadalmaskodott...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!