<>

 
 
 
A világelső 8-1-es örökmérleggel bír Richard Gasquet ellen és a francia nem szokta sokáig húzni. Most is rövid meccs lehet!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Djokovics fejben veri meg Gasquet-t

A világelső 8-1-es örökmérleggel bír Richard Gasquet ellen és a francia nem szokta sokáig húzni. Most is rövid meccs lehet!

Férfi tenisz, világelső, világranglista-9., Montreal, negyeddöntő, kemény pálya.

Djokovicsra az idén sem lehet panasz, főleg legjobb borításán, kemény pályán. Nyert az Australian Openen, Dubajban, elődöntőzött Indian Wellsben, egy kisiklása volt, Miami. Egy hónapos pihenő után érkezett a kimerítő wimbledoni két hétből, ahol döntőzött. Azóta egy sima és egy váratlanul nehéz mérkőzésen van túl.

Novak Djokovics-Richard Gasquet, kevesebb mint 20,5 játék (1,80) - szombat, 00:00 óra

Gasquet stabil top15-ös játékos, drogügye már a múlt. Kemény pályán soha nem állt ilyen jól, mint az idén, 16-3-as mérleggel, de ez még az év elején jött össze. Szokásos rapszodikus formáját hozza, bármikor becsúszhat egy vereség, ahogy Wimbledonban, majd Umagban történt. A héten a feltörekvő Nisikori Kejt 1:6-os első szett után verte meg.

A szerb Isztyomin ellen komoly leckét kapott, ami intő jel, de Gasquet legnagyobb gyengesége fejben van. A topjátékosok ellen impotens, ebben Stanislas Wawrinkára hasonlít és például Ernests Gulbis ellentéte. Az egymás ellen a világelsővel szemben 8-1, még 2007-ben nyert, azóta egy kivételével mind a négy meccsük 20,5 játék alatt volt, mégpedig jelentősen. Djokovics a világ legjobb fogadója, ezzel tudja terrorizálni a francia sebezhető szerváját, ha pedig elég agresszív lesz, akkor az alapvonalról is irányít, ami elég lehet egy-egy időben érkező brékhez mindkét szettben, így maximmum egy 6:4, 6:4-es belgrádi győzelemhez.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!