<>

 
 
 
Ernests Gulbist az idén csak kétszer győzték le kemény pályán, Mihail Juzsnij ellen joggal ő az esélyes Cincinnatiben.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Murrayt verte, most ő az esélyes

Ernests Gulbist az idén csak kétszer győzték le kemény pályán, Mihail Juzsnij ellen joggal ő az esélyes Cincinnatiben.
Férfi tenisz, Cincinnati, 1. forduló, kemény pálya
Ernests Gulbis-Mihail Juzsnij - kedd 19:00 óra

Gulbis a világranglista-30., óriási tehetséggel van megáldva. Sokoldalú játékos, komoly szervával, ha fejben képes lenne összekapni magát, stabil top10-es lehetne. Régóta várják tőle az áttörést, de az elmúlt két évben csak szenvedett, de az idén megindult felfelé. A 39-15-ös mérlege kiváló, különösen kemény pályán és az Egyesült Államokban remekel, ahol 16-2-es mérleggel bír, az év elején selejtezőből nyert Delray Beach-en, aztán Indian Wellsben a későbbi győztes Rafael Nadalt izzasztotta a végletekig. A múlt héten Montrealban Andy Murrayt, a kiváló formában lévő Fábio Fogninit és Feliciano Lópezt verte, mielőtt egy izzasztó csatában kikapott a későbbi dönts Milos Raonictól. Látszik, hogy van benne potenciál!

Fő tipp: Ernests Gulbis-Mihail Juzsnij, 1 (1,57-1,68) - kedd 19:00 óra Nagyobb oddszért: Ernests Gulbis-Mihail Juzsnij, 1, -2,5 játék (2,00) - kedd 19:00 óra

Juzsnij-világranglista-25., másodligás versenyző, lefelé tart pályafutása. Az idei egy átlagos szezon, füvön remekelt, salakon eleinte nem ment, de aztán meglendült és júliusban tornagyőzelemmel tért át kemény pályára. Itt háromszettes mérkőzésekkel kezdett, kis híján kiesett, mielőtt a rutinjával simán hozta az elődöntőt és a döntőt. A tengerentúlon folytatta felemás idényét, a feltámadó Milos Raonic simán verte meg egy a látszatnál szorosabb meccsen. Az idei mérlege a borításon csak 5-6, furcsa és korai búcsúi voltak a tavasszal.

Gulbisban kiszámíthatatlansága miatt mindig egy fokkal nehezebb bízni, most mégis úgy érezzük, hogy lehet. Jó idényt fut, látszik a nagyágyúk legyőzéséből, megszorongatásából, hogy ténylegesen benne van benne a potenciál, a tehetség, hogy nagy játékos legyen. Jusznijt sem szabad lenézni, de talán szervája egy fokkal sebezhetőbb és az egész évben képtelen volt igazán kiugróra, csak egy közepest hozott. Arról nem beszélve, hogy 2006 óta maximum a 2. fordulót járta meg...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!