<>

 
 
 
A Rijeka számára minden bizonnyal elúszott a bajnoki cím, azonban a dobogó második fokáért még harcolhat az együttes, ehhez azonban keddi meccsét simán hoznia kellene.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.88

Az ezüstérem maradhat a Rijekának

A Rijeka számára minden bizonnyal elúszott a bajnoki cím, azonban a dobogó második fokáért még harcolhat az együttes, ehhez azonban keddi meccsét simán hoznia kellene.
Horvát bajnokság
Rijeka - Zadar
Kedd, 19:00

A szombati Dinamo Zágreb otthonában elszenvedett 0-4-es vereség nem csupán komoly zakónak mondható, minden bizonnyal a Rijeka bajnoki álmaiba is került a hétvégi rangadó elvesztése. A gárda immáron 9 pontos hátrányban van a zágrábi együttessel szemben, ez pedig a hátralévő 6 fordulót tekintve tetemesnek mondható. A tavalyi bronz után viszont a 2. helyre még odaérhet a gárda, amennyiben hátralévő meccsein magabiztosan teljesít, ám a Hajduk Split csapatát mindössze 2 egységgel előzik meg. Otthon veretlen a Rijeka: 8 sikere mellé 7 döntetlen tartozik, ez azonban csak a 3. legjobb hazai mutató a pontvadászatban. A 30 meccsen lőtt 57 gól és a kapott 29 találat teljesen rendben van, kérdés, hogy a Dinamo elleni zakót hogyan sikerül lélektanilag kihevernie az együttesnek...

A Zadar az idei pontvadászattól már nem sokat remélhet: 32 pontja azt jelenti, hogy kiesési gondjai nincsenek, előre pedig legjobb esetben is csak 1-2 helyet léphetnek, amely sokat nem nyom a latba. A motiváció hiánya meg is látszik a vendégeken: immáron 3 meccse nyeretlenek, legutóbb a gyenge Osijek csapatának otthonában kaptak egy sima négyest. Vendégként produkált 5-2-8 mérlege a csapat pozíciójához hű teljesítmény, összességében azonban védelmük az 52 kapott góllal gyengének minősíthető. A kiesést tavaly éppen megúszó együttesnél egyébként jobb teljesítményben nem is igazán reménykedhettek idén.

Tippünk

Rijeka - Zadar, európai hendikep -1 gól 1 (1.88) - Betclic

Az egyik oldalon egy lélektanilag sérült motivált együttes, míg a másik oldalon egy motiválatlan, az elvárásokat idén nagyjából teljesítő csapat látható. Nem igazán tudjuk elképzelni, hogy az ezüstéremért folyó harcban a Zadar fogja hátráltatni a Rijeka együttesét. A két csapat közt minőségbeli különbség van, amelyet tökéletesen mutat az ebben a felállásban megvívott októberi meccs, amely 3-0-s Rijeka-sikerrel zárult. Hasonló eredményt várunk kedd este is, a Rijeka legalább 2 góllal veri a sokkal gyengébb Zadar csapatát!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!