<>

 
 
 
Ezúttal a Portugál kupa elődöntőjének visszavágóján méri össze erejét a Porto és a Benfica gárdája, ahol ezúttal jóval több gól születhet, mint a március végi portói csata során.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

2.00

Döntőbe illő párharc Lisszabonban

Ezúttal a Portugál kupa elődöntőjének visszavágóján méri össze erejét a Porto és a Benfica gárdája, ahol ezúttal jóval több gól születhet, mint a március végi portói csata során.
Portugál kupa
Benfica - Porto
Szerda, 21:45

A Benfica ugyan matematikailag még nem tekinthető bajnoknak, ám 3 fordulóval a vége előtt 7 pontos előnye tetemesnek mondható. Emellett még az El-elődöntőre is készülhet a gárda a Juve ellen, szerda este pedig a Porto ellen kell helytállnia a társaságnak. A Benfica előtt tehát ismét ott a triplázás lehetősége, ám ezt a tavalyi szezon után csak halkan merik emlegetni Lisszabonban. A hazaiak útja a Cinfaes elleni sikerrel kezdődött a kupában, majd a Sportingot búcsúztatták. Ezt követte a Gil Vicente és a Penafiel kiütése, majd az első meccsen 1-0-s vereséget szenvedtek az elődöntőben a Porto ellen. Lima és Rodrigo megállíthatatlannak tűnik elöl, de a Cardozo-Djaniny-Garay hármas bármelyik tagja képes bármikor villanni.

Tippünk

Benfica - Porto, 2.5 gól felett (2.00) - Betclic

A Porto előbb elvérzett a bajnoki címért folytatott harcban és immáron 8 pontra van a második helytől, majd az El-től is búcsút intettek a sima 1-4-es sevillai meccset követően (hiába nyertek az első meccsen 1-0 arányban). Marad tehát a kupa, ugyanis a bajnoki bronzérmüket nem nagyon veszélyezteti senki. Az első meccsen elért 1-0-s siker bizakodásra adhat okot, ám a sevillai meccs azért óva intheti az együttest. Hétvégén a Braga otthonában komoly csatát nyertek viszonylag simán, amely szintén önbizalom-növelő hatású lehet a vendégeknél. A Porto útja a Trofense-Guimaraes-Atletico-Estoril négyesen át vezetett az elődöntőig, most azonban a Benfica minden bizonnyal nem lesz könnyű falat.

Az első mérkőzés tapogatózó, óvatos játékot hozott 1-0-s portói sikerrel. A visszavágón azonban a Benfica már nem finomkodhat, a továbbjutáshoz mindenképp gólra van szüksége, ezt azonban minden bizonnyal a Porto sem hagyja majd szó nélkül. Ugyan a két gárda a 2014-es naptári évben még nem játszott legalább 3 gólos összecsapást, szerda esti meccsük a korábbi meccsek hangulatát idézheti. Eseménydús, gólgazdag visszavágót várunk!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!