<>

 
 
 
A HC Kosice és a HK Nitra csatája jelenleg 2-2-re áll, mi előbbire szavazunk, hogy a bajnoki cím kapujába lépjen.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A Kassa egy meccsre kerülhet a döntőtől

A HC Kosice és a HK Nitra csatája jelenleg 2-2-re áll, mi előbbire szavazunk, hogy a bajnoki cím kapujába lépjen.
Szlovák jégkorongliga, elődöntő, 5. mérkőzés
HC Kosice-HK Nitra
csütörtök 17:00 óra

A HC Kosice magabiztosan nyerte meg az Extraliga alapszakaszát, 56 mérkőzésen 43-szor győztesen hagyta el a jeget, 125 pontot gyűjtött, 12 ponttal előzte meg a második Nyitrát. A második legtöbb gólt lőtték (174), míg a legkevesebbet kapták (98). A kassaiak a legutóbbi hat szezonban ott voltak a döntőben, ebből háromszor meg is nyerték. A negyeddöntőben nem szórakoztak sokat, a Turócszentmártont otthon 6-1-re és 3-2-re, míg idegenben 1-0-ra és hosszabbítás után 4-3-ra verték, így söpréssel jutottak be az elődöntőbe, ahol a Pöstyén várt rájuk, akiken 4-2-es összesítéssel jutottak túl úgy, hogy hasonlóan 2-2 volt az összesített állás, mint most. Legponterősebb játékosuk Richard Jencík, aki 61 (31+30) pontnál jár, mögötte Peter Bartos, 60 (19+41), Gabriel Spilár pedig 52 (29+23) pontos. Kapusuk, Alexandr Hylák 93,3%-kal a legjobb szlovák kapus, 1,87-es kapott gólátlaga is impozáns.

Tipp: Kassa-Nyitra, 1 (1.92) - Betclic

A HK Nitra az Extraliga alapszakaszában a második helyen végzett 56 mérkőzésen gyűjtött 113 pontjával, a legtöbb gólt lőtték (192) és a második legkevesebb gólt kapták (114). A Zólyomot söpréssel verték ki a negyeddöntőben, 3-1, 5-0, 3-2, 2-0 volt az eredményeik sora. Az elődöntőben buktak egy meccset idegenben, a továbbjutást pedig hazai jégen, de hosszabbításban harcolták ki. Az Extraliga legjobb játékosa Jozef Stümpel, a rutinos 41 éves támadó 81 pontnál (19+62) tart, míg Roman Tománek a második mögötte 79 ponttal (38+41), tehát két nyitrai játékos uralja a kanadai listát, míg Lukás Novák 58 egységgel (32+26) követi őket. A kapuban Robert Kristan 92,9%-kal a bajnokság harmadik legjobb kapusa, tehát a stabilitás adott a 2,12-es kapott gólátlaggal álló kapussal.

A két csapat a tavalyi rájátszásban az elődöntőben találkozott, akkor 4-1-es összesítéssel lépett túl a Kassa a Nyitrán. Az idei alapszakaszban háromszor-háromszor nyertek a csapatok, a rájátszásban pedig jelenleg 2-2 a mérlegük, mindkét együttes egyszer-egyszer nyert otthon és idegenben. A párharc kiélezett, a playoff-rutin viszont a hazaiak mellett szól.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!