<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Mire megyünk a sztárok nélküli Csehországgal?

A csehek elleni barátságos mérkőzéssel hangol a magyar válogatott a szeptemberi vb-selejtezőkre. Nem jön el Budapestre Cech és Rosicky, míg nálunk Gerán kívül mindenki hadra fogható.
Felkészülési mérkőzés,
Magyarország–Csehország
szerda, 20:30

Az Egervári Sándor szövetségi kapitány által irányított együttes az utóbbi években visszanyerte a közönség szeretetét, a válogatott mérkőzéseit – főként a pozitív eredményeknek köszönhetően – egyre többen tekintik meg a helyszínen, s a szurkolótól immáron jogos elvárás, hogy ismét világeseményen szoríthassanak a nemzeti együttesnek. A válogatottat 2010 óta irányító Egervárival a kispadon eddig 30 mérkőzést játszott az együttes, 16 győzelem, 7 döntetlen és 7 vereség a mérleg.

Fő tipp
Magyarország–Csehország, kevesebb, mint 2,5 gól (1.60-1.75)
Ötlet
Magyarország–Csehország, 1,X (1.45)

Az utóbbi 12 hónapban 13 találkozót vívott a csapat, 6 győzelem mellé 5 döntetlen és 2 vereség párosult. Noha az együttes gerince adott, mindenképpen pozitívum, hogy a magyar bajnokságban folyamatosan jó teljesítményt nyújtó játékosoknak is van esélyük bekerülni a válogatottba, elég, ha csak Böde Dániel, Kovács István, vagy a szombathelyi Guzmics Richárd nevét említjük. Utóbbiak ezúttal is tagjai a keretnek, ám két újoncot is avathat a csapat a győri Varga Roland és a paksi Fiola Attila személyében. Legutóbb 2012. június 1-jén találkoztunk szerdai ellenfelünkkel, akkor Dzsudzsák és Gyurcsó góljaival Prágában 2-1-re győzni tudtunk.

A MAGYAR KEZDŐCSAPAT:
Bogdán (Bolton) – Vanczák (Sion), Korcsmár (Fürth), Juhász (Videoton), Kádár (Diósgyőr) – Varga (Middlesbrough), Pintér (klub nélkül) – Koman (FK Krasznodar), Kovács I. (Videoton), Dzsudzsák (Dinamo Moszkva) – Szalai (Schalke)

Ami a vendégeket illeti, a Chelsea kapuját védő Petr Cech és az Arsenal középpályáján a kreatív játékért felelős Tomas Rosicky nem került be Michal Bilek keretébe, így két legnagyobb sztárja nélkül érkezik Budapestre a cseh válogatott. Az együttes jelenleg 3. helyen áll a selejtezőcsoportjában, öt ponttal az éllovas Olaszország és egy egységgel a második Bulgária mögött. Legutóbbi 10 mérkőzéséből 4-et tudott megnyerni Csehország nemzeti 11-e, négyszer végzett döntetlenre aktuális ellenfelével szemben, és két alkalommal kapitulált. Találkozóinak 11-5-ös gólkülönbsége 1,6-os gólátlagot takar. Bár általában a csehek kerete is adott, szerda este két újoncot is avathatnak, hiszen sem Václav Procházka, sem pedig Michael Rabusic nem ölthette még magára a nemzeti mezt.

A CSEH KEZDŐCSAPAT:
Drobny (Hamburg) – Gebre Selassie (Bremen), Sivok (Besiktas), Suchy (Szpartak Moszkva), M. Kadlec (Fenerbahce) – Plasil (Bordeaux), Darida (Plzen), Husbauer (Sparta Praha), Jirácek (Hamburg) – Kozák (Lazio), Vydra (Udinese)

Barátságos mérkőzésből adódóan a végkimenetelre nem egyszerű tippelni, elsődleges szempont a sérülések elkerülése, valamint vélhetően mindkét csapatban debütálhatnak az újoncok. Habár hazai közönség előtt illene nyerni, háromesélyben nem mernénk nyugodt szívvel a magyar győzelemre tenni, ám arra jó esélyt látunk, hogy legalább egy pontot szereznek Dzsudzsákék.

Ennél azonban sokkal csábítóbb, hogy nem lesz gólzápor a meccsen, a csehek utóbbi időben mutatott gólátlagára már tettünk utalást, s Egervári mester taktikáját is inkább a defenzív futball jellemzi. Természetesen azért: Hajrá, magyarok!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!