<>

 
 
 
Roger Federer 11 éve nem látott gödörbe kerülhet Cincinnatiben szerdán, elhiszi végre Philipp Kohlscreiber, hogy van keresnivalója?
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Odapörkölhetnek a visszatérő Federernek

Roger Federer 11 éve nem látott gödörbe kerülhet Cincinnatiben szerdán, elhiszi végre Philipp Kohlscreiber, hogy van keresnivalója?
Férfi tenisz, Cincinnati, férfi egyes, 2. forduló
Roger Federer-Philipp Kohlscreiber
szerda 02:30 óra

Federerben hosszú évek óta először nem lehet megbízni, sorban jönnek a váratlan vereségek, korai búcsúk. Tavasszal salakon is voltak súlyos kudarcai, aztán jött Wimbledon, de mindezt tetőzte a júliusi kisiklás. Hamburgban elődöntőben, a következő két tornáján első meccsén kikapott, majd hátfájdalmakra hivatkozva kihagyta Montrealt. Az elmúlt hetekben új ütővel teniszezett, most a hírek szerint a régivel próbálkozik, de nyilvánvaló, hogy nem stimmel valami, már nem a régi. Ezt mutatja 5. helye a világranglistán, „csak" 30 nyert mérkőzése az évben és egyetlen trófeája. Cincinnati különösen gyors borítása viszont fekszik neki, nem hiába a címvédő.

Roger Federer-Philipp Kohlschreiber, több mint 21,5 játék (1,80) - szerda 02:30 óra

Kohlschreiber a világranglista-26., nagyjából ennyit tud, 30 évesen többre talán már soha nem lesz képes. Univerzális játékos, kemény pályán általában tűrhetően megy neki, de például korábbi években látott remeklése füvön az idén elmaradt. Egy júliusi stuttgarti döntőt leszámítva nincs különösebben nagy formában, két 1. fordulós búcsú után Cincinnatiben egy ütős győzelemmel indított a korábbi döntős és top10-es Mardy Fish ellen. A meccsen 7 ászt ütött és 93 százalékban pontot csinált első adogatásaiból, tehát ha jó napja van, megizzaszthat bárkit. Kemény pályán 7-6-os mérlege van, az év elején aratta győzelmei zömét.

A német nem egy világverő, jól tükrözi ezt, hogy az egymás elleni 6-0 Federernek és csak egyszer bukott játszmát. Most viszont nem a korábbi évek verhetetlen sztárjára, hanem arra fogadunk, akiben már nem lehet megbízni, bármikor megtörik szervában, hosszú hónapok óta kemény pályát nem látott, párját ritkító vereségekből és hátsérülésből érkezik. Szerintünk Federer önbizalmát megtépázta annyira az elmúlt néhány hét és hónap, hogy Kohlschreiber használva tűrhető adogatását, motivációját és azt a tudatot, hogy ellenfele immár nem a verhetetlen legenda, legalább egy 7:5, 6:4-es vereségre jó lesz.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!