<>

 
 
 
Zsinórban három vereség után, Neymar nélkül a veszélyes Athletic Bilbao ellen nem tudjuk támogatni a Barcelonát.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Most aztán megfogható a Barcelona!

Zsinórban három vereség után, Neymar nélkül a veszélyes Athletic Bilbao ellen nem tudjuk támogatni a Barcelonát.
Spanyol bajnokság, 34. forduló
Barcelona-Athletic Bilbao
vasárnap 21:00 óra

A Barcelona szezonja hét nap leforgása alatt szinte csődbe ment. Hat zsinórban legalább elődöntős szereplés után idő előtt esett ki a Bajnokok Ligájából, újabb kínos vereséggel lépéshátrányba került a bajnokságban, és elbukta a kupadöntőt. A nyári védővásárlás hiányával, a Xavi féle sztárok kiöregedésével ez szinte már megjósolható volt, de az azért akkor is meglepő, mennyire halott a támadójáték, így például egyetlen gól jött össze az elmúlt három találkozón. Ezek egy tartós, és hosszútávú válság előjelei lehetnek, a játékosokon, így leginkább Lionel Messin a motiválatlanság látszik. Otthon ugyan 15-0-1-es mérleggel és 59-11-es gólaránnyal félelmetes, de a Valencia például hármat lőve nyert. Víctor Valdés, Gerard Piqué, Jordi Alba, Carles Puyol miatt a védelem lyukas (sőt, Marc Bartra is kérdéses), Sergio Busquets eltiltása szintén borítja az egyensúlyt, Neymar a tavasszal felemás, az ő hiánya papíron nagyobb gond, mint a valóságban. Pótolható.

Fő tipp: Barcelona-Athletic Bilbao, a Bilbao 1,5 gól felett (3,40) Óvatosabbaknak: Barcelona-Athletic Bilbao, mindkét csapat gólt szerez (1,50) Barcelona-Athletic Bilbao, 2, ázsiai hendikep +1,5, +2 (1,93)

A Bilbao 2012-ben El-döntőt és Király-kupa-döntőt játszott, majd úgy ahogy van összeomlott. A sztárokat eladták, az előző idényben csak az alsóházban kínlódott, ám mostanra feltámadt és régi fényében csillog. Egész idényben megbízhatóan teljesített, kiemelkedett a nagy hármas mögötti űrből, és jogosan pályázhat a 4., BL-selejtezőt érő helyre. Hagyományosan otthon nagy erő, de most idegenben sem panaszkodhat, 6-5-5-ös mérlege az 5. legjobb, az elmúlt öt meccsén gólt sem kapott. A góllövést Aritz Aduriz vállalja magára, de a középpálya ereje az, ami igazán viszi előre a szekeret. Egy kezdő középpályás az egyetlen hiányzó.

A Bilbao talán a Sevillával együtt a leginkább kiemelkedik a spanyol idézőjeles vert mezőnyből, bárki tarthat a két csapattól. Mi egész szezonban nem bíztunk a Barcelonában, és immár látszik, hogy miért. Most különösen érezhető a csapat sebezhetősége, a gödör alján, motiváció híján, egy leterhelő hétközi kupameccs után, védelem nélkül mi úgy érezzük, támogatni kell a Bilbaót. Ez utóbbi talán a leghangsúlyosabb, így a vendég gólokban látunk a legtöbb fantáziát ár-érték arányban, ám az eredmény hendikep is jó lehet, aligha rendez kiütést ez a Barcelona.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!