<>

 
 
 
A Sevilla a Valencia baját láthatja el, az osztrákok a magyar hokisokét, míg a Benfica és a Juventus gólokat lőhet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Gyorstippek: Sevilla, Ausztria és gólok

A Sevilla a Valencia baját láthatja el, az osztrákok a magyar hokisokét, míg a Benfica és a Juventus gólokat lőhet.

Ebben a rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. Az elemzések rövidebbek lesznek - előre szólunk: nem kerülnek be a másnapi értékelő táblázatunkba –, és bevallottan elsősorban azoknak kívánunk kedvezni velük, akik a régi, jól ismert Tippmixen teszik meg a tétjeiket (az események elé beírtuk a sorszámot). A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

006. Magyarország - Ausztria, 2 (1.58) - jégkorong divízió I. vb, 9:00

Megfiatalított magyar válogatott vágott neki a dél-koreai divízió I-es jégkorong világbajnokságnak. Dél-Korea együttesét ugyan az első körben 7-4-el intéztük el, ám aztán jött a feketeleves és az ukránok (0-3) után a szlovénok is lenullázták csapatunkat (0-2). Így három kör után utolsó előtti csoportjában a válogatott és jó eséllyel már nem sok beleszólásunk van a feljutási harcba. Az osztrákok számára ellenben komoly a tét, hiszen három sikerrel rajtoltak a "sógorok" (Ukrajna 3-2, Japán 4-1, Dél-Korea 7-4) és ezzel vezetik is a csoportot, de a feljutási harcban nem nagyon van lehetőségük hibázni. Nem kérdés, hogy az osztrák támadójátékkal meggyűlik majd a bajunk és ha támadósoraink nem kelnek életre a két vereség után, akkor ennek sima lesz a vége. Nem szép dolog országunk csapata ellen fogadni, de sajnos itt az erőviszonyok egyértelműek.

033. Sevilla-Valencia, 1 (1,79) - Európa-liga, elődöntő, 21:05

A spanyol 5. fogadja a 8. helyezettet. A különbség látszólag nem nagy, de három hely itt 14 pontot jelent, ami már sokkal beszédesebb. A Sevilla Álvaro Negredo és Jesús Navas eladásából alaposan bevásárolt, több közepes nevet vett, és látszott a potenciál a csapatban, de csak mostanra érett össze. Az utolsó 9 bajnokijából 8-at megnyert, otthon 10-3-4-es mérlege is erős. A csapat agya Ivan Rakitic (12 gól, 11 gólpassz), a gólokat pedig Kevin Gameiro és Carlos Bacca szállítja (14-14). A Valencia évek óta elad és a nyáron sem erősített minőséggel, így a korábbi BL-csaták helyett jövőre El sem lesz, ez az utolsó esélye. Akad még néhány pillér, ám nincs akkora választék, és az idegenbeli 3-6-8-as mérleg is riasztó, így kapott hármat Bázelben például az előző körben. Kérdőjeles az első számú kapus és három védő. Az oddsoknál nagyobb erőt látunk a Sevillában: 1-es.

050. Benfica-Juventus, mindkét csapat gólt szerez (1,69) - Európa-liga, elődöntő, 21:05

A portugál bajnok fogadja az olasz aranyérem várományosát: döntőnek beillő párharc. A Benfica ahhoz képest, mekkora gödörben volt az ősszel és milyen könnyű BL-csoportból esett ki, mostanra szinte verhetetlen erő lett. Hazájában mindenképpen, hiszen megtörve a Porto uralmát fölényesen ért révbe, a kupaelődöntőben pedig 10 emberrel is sikerült továbbjutnia. Otthon félelmetes, két kezdő középpályása kérdéses. A Juventus szintén a BL-ben égett, ám inkább az ősszel volt a csúcson, a tavasz mintha lassabb lenne, egy-két góllal nyeri mérkőzéseit, igaz hazájában szinte az összeset hozta, és centikre áll a címvédéstől. A torinói döntő miatt külön motivált lehet, kerete pedig egy fokkal azért a Benfica fölé nő. Szerintünk egy feszült mérkőzés várható, mint szerdán Madridban, de egyik csapat sem tudja megállítani a másikat. Hogy ki nyer Lisszabonban, az kemény diónak tűnik...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!