<>

 
 
 
A Juventus az Európa-liga toronymagas esélyese, de ha valahol csődöt mondhat, az a Benfica és félelmetes otthona.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Ellenfelére talált a Juventus

A Juventus az Európa-liga toronymagas esélyese, de ha valahol csődöt mondhat, az a Benfica és félelmetes otthona.
Európa-liga, elődöntő, 1. mérkőzés
Benfica-Juventus
csütörtök 21:05 óra

Benfica ahhoz képest, mekkora gödörben volt az ősszel és milyen könnyű BL-csoportból esett ki, mostanra szinte verhetetlen erő lett. Pedig a PSG 3-0-ra verte, az Olympiakosz idegenbeli 1-1 után otthon 1-0-ra, igaz ehhez jókora szerencse is kellett. Azóta 35 tétmérkőzésen 31 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség a mérlege. Hazai pályán pedig két kósza döntetlent leszámítva csak győzött, így a PSG, a Sporting és a Porto kétszer maradt alul. Az elmúlt 18 találkozójából a Luzban 13-szor gólt sem kapott. Közben megtörve a Porto uralmát, fölényesen bajnok lett, a kupaelődöntőben pedig 10 emberrel is sikerült továbbjutnia a nagy riválissal szemben. Két kezdő középpályása kimarad, ami nagy érvágás, különösen Gaitán kreativitása fog hiányozni.

Juventus-Benfica, mindkét csapat gólt szerez (1,90) - Betclic

Juventus szintén a BL-ben égett, ám inkább az ősszel volt a csúcson, a tavasz mintha lassabb lenne, egy-két góllal nyeri mérkőzéseit, igaz hazájában szinte az összeset hozta, és centikre áll a címvédéstől. A Napoli elleni vereséget leszámítva az elmúlt 26 bajnokijából 23-szor győzött, két döntetlen mellett. Ha valahol, idegenben sebezhető, ám az utolsó 8 tétmérkőzéséből 7-szer így is diadalmaskodott. Kerete bő, de talán Antonio Conte nem forgatta annyira a tavasszal, mint tehette volna, így nagyjából ugyanaz a 14-15 ember futott ki a pályára. Az utolsó hírek szerint Carlos Tévez meggyógyult eléggé ahhoz, hogy a kezdőbe kerüljön, ám Arturo Vidal térde továbbra is pihenést igényel. A motivációt a torinói döntő adja, így 8 pontos előnyben a bajnokságban garantált, hogy teljes erőbedobással küzd majd.

A lehető legnehezebb mérkőzés vár papíron a Juvéra, a Benfica most ugyanis bombaerős, jókor került a csúcsra. Minőségben kerete azért egy fokkal gyengébb, ám otthon félelmetes, és a tavalyi El-finálé elbukása után szintén motivált. Könnyen lehet, hogy a két csapat most még nem kockáztat, de szerintünk a Vörösök védelme ugyanúgy sebezhető lesz, mint a Zebráké. Ezért megyünk a gólokra, mindkét oldalon. Hogy ki nyer Lisszabonban, arra nem tippelnénk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!