<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Karlsruhéban tovább robog a Fürth?

A negyedik forduló jön a német másodosztályban, s a játéknap legizgalmasabb párharca az első és a második helyezett derbije lesz. Vajon péntek este mire megy egymással a Karlsruhe és a Fürth?
Bundesliga 2.
Karlsruhe–Fürth
Péntek, 18:30 óra

A KSC újonc a bajnokságban, az előző idényben ugyanis a német harmadosztályban szerepelt, ahol magabiztos és eredményes játékának köszönhetően aranyérmet és feljutást ünnepelhetett. Hazai mérlege a lejátszott 19 mérkőzésen 12 győzelem, 6 döntetlen és 1 vereség volt, ez mindenképpen figyelemre méltó teljesítmény, a világ bármely pontvadászatában az lenne. A lendület a nyáron sem szakadt meg, hét felkészülési meccséből ötöt megnyert Markus Kauczinski gárdája (többek közt a Videotont is két vállra fektette, 1-0), csupán egy döntetlen (Sandhausen, 0-0) és egy vereség (Vaslui, 0-1) rontja az összképet.

Fő tippünk:

Karlsruhe–Fürth, mindkét csapat szerez gólt (1.65-1.75)

Bátrabbaknak:

Karlsruhe–Fürth, 2 (2.40-2.60)

A bajnoki rajt is jól sikerült, a nyitányon Frankfurtban aratott 1-0-s diadalt a csapat, ezt a St. Pauli elleni 0-0, és az Ingolstadtban elért 2-0-s győzelem követte. A sok pozitívum közé egy negatívum is becsúszik, a Német Kupa első körében az élvonalbeli Wolfsburg 3-1-es sikere kiesést jelentett a sorozatból.

Az immár két magyar futballistát, Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot foglalkoztató Fürth sem a Bundesliga 2-ben szerepelt legutóbb, ám ennek az osztályváltásnak aligha örültek a szurkolók, tekintve, hogy a német élvonal utolsó helyéről pottyant ki a gárda. A jelek szerint azonban egyből visszatérne a legmagasabb szintre Frank Kramer együttese, 3 győzelemmel rajtolt ugyanis az alakulat (Bielefeld 2-0, Aalen 2-0, Kaiserslautern 2-1). Vendéglátójával ellentétben a kupasorozat első találkozóját is sikerrel vette a csapat, bár az ötödosztályú Pfeddersheim ellen szinte kötelező volt a továbbjutás.

A Karslruhe a harmad-, a Fürth az első osztályból érkezett a Bundesliga 2-be.

A nyáron egy mérkőzéssel ugyan kevesebbet játszottak, mint a Karslruhe, ám ezeket kivétel nélkül behúzták, olyan ellenfelekkel szemben, mint a Slavia Praha, a Plzen, vagy a Celtic, s immáron tíz meccs óta tartó győzelmi sorozatot produkál a társaság. Amit még mindenképpen érdemes megjegyezni, a klub az előző, Bundesliga1-ben töltött szezonjában négy győzelmet aratott, ám mind a négyet idegenben, s az összesen megszerzett 21 pontból 17 egységet gyűjtött össze otthonán kívül.

Összefoglalva, kiélezett, harcos meccset várunk, ahol elképzelhető, hogy a biztonságé lesz a főszerep, mert a döntetlen egyik csapatnak sem lenne feltétlenül rossz eredmény. Meglátásunk szerint igen nagy rá az esély, hogy mindkét csapat gólt szerez a találkozón, s ha a végkimenetelre is tippelnünk kellene, főként remek idegenbeli mérlegének köszönhetően - ha nem is minden összekuporgatott forintunkat -, de a Fürthre tennénk. Jó elképzelés lehet az X,2 favorizálása is, 1.40-1.50 körüli odasért.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!