<>

 
 
 
A múlt idénybeli kulcsemberek tömegével távoztak a Real Madrid B-ből, miközben a Sporting Gijón merész álmokat dédelget. 1-es?
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Kisemmizték a „kis” Real Madridot! Zakó?

A múlt idénybeli kulcsemberek tömegével távoztak a Real Madrid B-ből, miközben a Sporting Gijón merész álmokat dédelget. 1-es?
Spanyol másodosztály, 1. forduló
Sporting Gijón-Real Madrid Castilla - vasárnap 19:00 óra

A Sporting Gijón tavaly esett ki az élvonalból, akkor egyértelműen a visszajutást tűzték ki célul, miután a keret jelentősen nem gyengült. Ehhez képest már az elején besült és később sem volt képes talpra állni, messze lemaradt még a feljutási rájátszásról is. Távozott a tavaszra padra szorult első és a harmadik számú kapus, két néha padozó, de inkább kezdő védő, három csere és egy kulcsfontosságú középpályás, és két fontos góllövő 13 és 8 találattal. Helyükre főleg minőségi igazolások jöttek, igaz támadásban csak egy ütős helyettes, ám összességében egy tűrhető alapra nevekkel szépen ráépítettek, így az idén már tényleg elvárandó a feljutás. Vasárnap kimarad egy csere középpályás és egy tehetséges, potenciális kezdő középpályás. Otthon a múlt idényben 10-6-5-ös mérleggel és 35-19-es gólaránnyal átlagos volt.

Sporting Gijón-Real Madrid Castilla, 1 (1,72) - Betclic

A Real Madrid Castilla újoncként igazi üde színfoltja volt a ligának, a 8. lett úgy, hogy a legtöbb találatot rúgta, de a 4. legtöbbet is kapta. A siker kulcsa néhány kiemelkedő tehetség volt, ám zömüket most kivették a csapatból, így három kezdő védő (29 bajnoki tavaly/1 gól, 19/0, 30/2), négy kezdő középpályás (38/3, 15/1, 41/4, 32/3) és a három gólgyáros támadó (38/22, 18/12, 34/11) vagy kölcsönbe került, vagy az első csapathoz. Helyükre mindössze két igazolás jött kívülről és 12-en (döntőrészt teljes mértékben rutintalan fiatalok) a Real Madrid C-ből, amely a harmadosztályban szerepel. Ezek alapján az idény elején nem sok jóra számíthat, nem véletlenül a vezetőedző elmondta, hogy további 4 igazolásra van szüksége, hogy versenyképes csapata legyen. A dolgát nehezíti vasárnap, hogy egy kezdő védő sem áll rendelkezésére. Idegenben tavaly gyengélkedett, 4-6-11-es mérleggel és 26-35-ös gólaránnyal.

A Gijón komoly átalakuláson ment át, így az idény elején nem biztos, hogy a legideálisabb választás. Az viszont tény, hogy erősödött és immár tényleg feljutásra esélyes lehet. Ezzel szemben a királyiak sikeres B-csapata szétesett, csak a támadósorából 45 gól hiányik hirtelen, de középpályája és védelme is darabokban áll, ráadásul pótlások sem érkeztek egyelőre. Emiatt kiváló esélyt látunk a hazaira! A Betclic-nél kiváló, 1,72-es szorzóval rakható!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!