<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Király vagy Hajnal lesz boldogabb a bajor derbin?

Király Gábor 1860 Münchenjét erősebbnek érezzük Hajnal Tamás csapatánál, a Bundesliga2-t három vereséggel kezdő Ingolstadtnál. Persze egy bajor ütközet mindig kiszámíthatatlan.
Német másodosztály
1860 München-Ingolstadt
Vasárnap, 13:30

A "kis" München célja nem is lehet más, mint a győzelem a német másodosztály bajorországi összecsapásán. Király Gáborral a kapuban vereséggel nyitott az 1860 alakulata, ám a 1-0-s hamburgi (St. Pauli) zakót két 2-1-es győzelem követte, így gyorsan helyreállt a rend Münchenben.

A Profitipp.hu oldalnak nyilatkozó magyar kapus leszögezte, az Ingolstadt elleni meccs minden körülmények közt kiemelten fontos a klub életében, ugyanis a két város közel van egymáshoz, nézőhiánytól aligha kell tartani vasárnap kora délután. Király elárulta azt is, hogy a csehek elleni válogatott találkozó után együtt tért vissza Németországba Hajnal Tamással, ám a vasárnapi meccsről alig-alig esett szó köztük.

1860 München-Ingolstadt, 1 (1.65) - Betclic

A házigazda az ötödik helyen állt három kör után, ám nemcsak emiatt várhatja önbizalommal telve az ütközetet. A klubnál visszafogott volt a játékosmozgás, és elég jól sültek el a felkészülési meccsek: döntetlent játszott a társaság a Dinamo Kijevvel és a Bremennel, míg legyőzte például a Leverkusent. Az 1860 München tavasszal lemeradt a feljutásról, a tabella hatodik helyén végzett, hazai mutatója 6-6-5 (21-13-as gólkülönbség).

A München 6, az Ingolstadt 0 ponttal áll három fordulót követően.

A legutóbbi évadban ugyanerre a teljesítményre volt képes idegenben az Ingolstadt, ám az otthoni forma már közel sem volt ennyire stabil, így a fiúknak be kellett érniük a 13. pozícióval. A felkészülési meccsek sok 0-0-ja már sejtetni engedte, hogy nincs minden rendben a támadójátékkal, s lám, az első három bajnokijukat elveszítették Hajnalék. Tegyük hozzá, hogy nehéz sorsolást kaptak a bajorok, mindhárom eddigi riválisuk (Aue, Kaiserslautern, Karlsruhe) jól kezdett. A magyar középpályás mellett hét új futballista érkezett, a legnagyobb név talán az egymillió euróra taksált izraeli Almog Cohen, aki Nürnbergben és a Hapoel Tel-Avivban szerepelt a legutóbbi szezonban. Igencsak nemzetközi társaság gyűlt össze Ingolstadtban, hiszen honfitársunk mellett alkalmaz a klub brazil, amerikai, izraeli, török-osztrák és kameruni játékost is.

De hiába a sokszínűség, ha egyszer nem fut a szekér, jó esély mutatkozik rá, hogy a pocsék széria Münchenben sem szakad meg. Vagyis: inkább Király Gabi lesz boldogabb a bajor derbit követően.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!