<>

 
 
 
A Köbenhavnnal egy hete banánhéjra léptünk, de vasárnap úgy érezzük, megszülethet az áttörés a szenvedő dán bajnoknál.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Meddig lesz utolsó a dán bajnok?

A Köbenhavnnal egy hete banánhéjra léptünk, de vasárnap úgy érezzük, megszülethet az áttörés a szenvedő dán bajnoknál.
Dán élvonal, 5. forduló
Köbenhavn-Aarhus - vasárnap 19:00 óra

A Köbenhavn tavaly magabiztosan nyerte meg a bajnokságot, pontjai zömét otthon gyűjtötte, ahol a legjobb volt a ligában, 12-4-1-es mérleggel és 38-12-es gólaránnyal. Kerete a nyáron gyengült, hiszen a házi gólkirálya és második számú góllövője (32/18, 27/11) is továbbállt. Őket próbálták pótolni két támadóval, de egyelőre nagyon nem megy, alig két gólt lőtt három bajnokin, majd ehhez még kettőt a Nordsjaelland ellen. Mentségére szóljon, hogy a Midtjylland és a Randers ellen tűrhetően játszott, mégis pechesen kikapott, és valami hasonló volt elmondható egy hete is a tavalyi ezüstérmes ellen, amikor többet lőtt kapura, kétszer vezetett, a vége mégis 2-2 lett. Ezzel közel két évtizede látott mélységek peremére sodródott, ha vasárnap sem győz. Frissen igazolt egy nigériai támadót, ő még nem játszhat, ahogy egy másik potenciális kezdő csatár sem. Visszatért viszont 77 percet a legjobb támadó, aki vasárnap is kezdő lesz. Komolyabb hiányzó nincs, annyit érdemes tudni, és ez jelzi a csapat minőségét, hogy heten érkeztek vissza válogatottból.

Köbenhavn-Aarhus, 1 (1,57) - vasárnap 19:00 óra

Az Aarhus a tavalyi 7. helyezett, de inkább hátsó fertályhoz tartozott, hét pont választotta el a kiesőzónát és hatra volt a 4-6. helyezettől. Idegenben 6-1-9-es mérleggel tűrhetően szerepelt. A nyáron alig változott a kerete, egy veterán csere védő és egy csere középpályás távozott, három érkezője közül kettő viszonylag sokat játszott már az új idényben hátul és támadásban. Ez részben jó, mert nagy átalakításra nem szorult, de rossz is, mert maradt a közepes, inkább gyenge minőség tavalyról, tehát a középmezőnynél előrébb aligha tervezhetett. Eddig nem is nyújtott semmi különöset, az egyik újoncot verte és a Nordsjaelland gondjait lovagolta meg, míg egy középcsapat 3-0-ra, a két éllovas pedig 2-0-ra és legutóbb 5-1-re verte. Utóbbi ismerve az Esbjerg igencsak megizmosodott, ütőképes keretét nem is akkora meglepetés. Keretéből ezúttal kimaradt egy kezdő középpályás, nem hívott be a keretbe az edző egy csere védőt és egy csere középpályást. Az eddigi 4 fordulót kihagyta egy potenciális kezdő támadó.

A Köbenhavn kínlódásáról beszél egész Dánia, ami nyomást is jelent, de ennek vasárnap véget kell, hogy vessen. Az Aarhus ugyanis ideális ellenfél, közepesen gyenge kerettel, egy komoly vereségből érkezve nem túl sok önbizalommal. Az utolsó öt egymás elleniből három 0-0-s döntetlen lett, a másik kettő 3-0-ra és 2-0-ra nyerte a fővárosi együttes, tehát 2011 ősze óta nem lőttek gólt a vendégek. Ez intő jel lehet. A Köbenhavn biztató jeleit múlt héten lovagoltuk volna, akkor még nem jött össze, most az ország két legnagyobb városának belharcában sikerülhet a tavalyról maradt legjobb támadó segítségével!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!