<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Újra fenyeget a sárga veszedelem

Nincs irigylésre méltó helyzetben a Braunschweig: talán a legjobb formában lévő német sztárcsapat otthonában kellene helyt állnia. Úgy hisszük, nem kegyelmez a Dortmund.
Német bajnokság
Dortmund-Braunschweig
Vasárnap, 17:30

Parádésan kapta el a Bundesliga rajtját a Borussia. A Klopp-fiúk 4-0-ra diadalmaskodtak Augsburgban, úgy, hogy az egyik újonc, a Saint-Étienne-től érkező gaboni Aubameyang mesterhármassal nyitott. No persze a dortmundi gólzápor csöppet sem számított meglepetésnek, elvégre ragyogóan sikerült a formába hozás. Úgy fest, Götze hiányát a legkevésbé sem érzik meg a sárga mezesek, akik hármasával-négyesével rúgdosták a gólokat a tesztmeccseken (egyedül a Mönchengladbachtól kaptak ki, a többit megnyerték), illetve 4-2-re győztek a Bayern elleni Szuperkupa-derbin.

Fő tipp

Dortmund-Braunschweig, 1 hendikep -2 (2.00) - Betclic

Rizikósabb

Dortmund-Braunschweig, több, mint 3,5 gól (1.85)

Bátrabbaknak

Dortmund-Braunschweig, Aubameyang szerez gólt (1.72)

Valamelyest zavarhatja az összképet, hogy a karmesteri pálcát a kezébe vevő Gündogan megsérült, de még az is lehet, hogy ez a kellemetlenség gyorsítja meg egy másik friss igazolás, az örmény csodagyerek, Henrih Mhitarjan bemutatkozását. A Braunschweig ellen visszatérhet a kapuba Weidenfeller, a túloldalon pedig Lewandowski rohamozhat, akit a számtalan kérő ellenére sikerült Dortmundban tartani. A Borussia egymás után megnyert két megnyert bajnoki cím után adta át az első helyet a Bayern Münchennek, amely 25 pontot vert rá. A sárgák hazai mutatója 10-3-4 volt a legutóbbi évadban (40-19-es gólkülönbség), érdekes, hogy 33 pontot szereztek az idegenbeli találkozókon is.

Várható Dortmund-kezdő:
Weidenfeller - Großkreutz, Subotic, Hummels, Schmelzer - Sahin, S. Bender - Blaszczykowski, Reus, Aubameyang - Lewandowski

A Braunschweig a Bundesliga2-t másodikként zárva, tehát egyenes úton jutott fel az élvonalba. Egy osztállyal lejjebb idegenben is jól ment a csapatnak, 9-4-4-es mutatót tudott felmutatni (23-20). Az új szezon keservesebbnek ígérkezik, és ezt nem csak a rossz rajt (23 ezer néző előtt 1-0-s zakó a Bremen ellen) miatt mondjuk. Lieberknecht edző hét új focistát igyekszik a csapatba építeni, ám nagy sztár egy sincs köztük, a legtöbbre taksált Caligiuri a Mainzból, míg Hochscheidt a másodosztályú Erzgebirge Auéból érkezett. Jelentős probléma, hogy Domi Kumbela, az együttes gólvájója sérülés miatt továbbra sem bevethető, márpedig a kongói csatár 30/19-es mutatójára lehetett alapozni a múlt évadban.

Várható Braunschweig-kezdő:
Petkovic - Elabdellaoui, Bicakcic, Correia, Reichel - Theuerkauf - Kruppke, Kratz, M. Caligiuri, Boland - Jackson

Egy szó, mint száz: a Dortmund és a Braunschweig lehetőségei összehasonlíthatatlanok, a két keret közt is ég és föld a különbség, és a házigazda motiváltságával sem lesz probléma, ismerve Klopp mester fanatizmusát. Akár K. O. is lehet a meccsből, ezért ajánljuk bátran akétgólos hendikepet, mint ahogy jó esély mutatkozik arra is, hogy Aubameyang ott folytatja, ahol a múlt héten abbahagyta. A villámemberben nagyon is benne van a gól.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!