<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A Strömsgodset minden, csak nem visszafogott

A szó szoros és átvitt értelmében is igaz: kő kövön nem marad, ha egyszer beindulnak Kovács Péterék. A norvég Strömsgodset neve mostanában garancia a gólzáporra...
Norvég bajnokság,
Lilleström-Strömsgodset
Hétfő, 19:00

Becsúszott ugyan néhány vereség az elmúlt hetekben, ennek ellenére versenyben van a bajnoki címért Kovács Péter együttese, a Strömsgodset. A Tippeligaen nevű norvég élvonalban három pont a listavezető Rosenborg előnye, vagyis, ha honfitársunk klubja győz hétfő este, pontszámban beéri az éllovast. De vajon diadalmaskodik-e a Strömsgodset?

Fő tippünk

Lilleström-Strömsgodset, mindkét csapat gólt szerez (1.40) - Betclic

Bátrabbaknak

Lilleström-Strömsgodset, több, mint 3,5 gól (2.30)

Ez az, amire nem mernénk határozott igennel felelni, dacára annak, hogy a vendégek jobb erőből állnak, 16 ponttal előzik meg a Lilleströmöt. Ami a hazaiakat illeti, odahaza 4-3-2 a mutató, 16 gólt szereztek és 10-et kaptak. Jelenleg a 12. helyen tanyázik a csapat, amely saját stadionjában mindössze két alkalommal maradt góltalan, ötször duplázott, kétszer triplázott. Mindezt azért hangsúlyozzuk, mert gólokkal számolunk a derbin. A Lilleström két futballistára nem számíthat este, ám ez nem jelent nagy érvágást, elvégre Origi kapust sikerült megfeleően pótolni, míg Gabrielsen még egyetlen bajnokit sem játszott ebben az idényben.

A túloldalon lényegesen nagyobb a veszteség. A beharangozók szerint a középpályás Kwakwa (1/0) mellett különböző okok miatt hiányzik három csatár, Diomandé (16/6), Johansen (18/2) és Sörum (6/0), vagyis a szokásosnál is nagyobb teher hárul majd Kovácsra (17/4). Ez csak megerősít bennünket abban, hogy hagyjuk a háromesélyt, és összpontosítsunk a találatokra. A Lilleström jó passzban van, négy forduló óta nem kapott ki, a Strömsgodset neve pedig mostanában garancia a gólzáporra. A vendégek csak két alkalommal nem találtak be idegenben, és még ennél is beszédesebb a legutóbbi hat bajnokijuk eredménye: 2-2, 4-2, 6-1, 1-2, 1-2, 3-1. Emlékezhetünk rá, a Strömsgodset eseménydús meccseket játszott az Európa-ligában is, a Debrecen elleni 2-2-es, majd 3-0-s találkozót a cseh Jabloneccel vívott párharc követte. Egyszer három, egyszer pedig négy találat esett.

A gólváltásra ma este is jó esélyt látunk, de könnyűszerrel összejöhet az over 2,5-ös, de akár 3,5-ös határról is.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!