<>

 
 
 
Pénteken három országban teszünk látogatást: Ausztriában a LASK, míg Dániában a Lyngby a favorit. Emellett Írországban gólokat várunk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: osztrák, dán és ír derbik

Pénteken három országban teszünk látogatást: Ausztriában a LASK, míg Dániában a Lyngby a favorit. Emellett Írországban gólokat várunk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

098. LASK Linz - Hartberg, 1 (1.40) - osztrák másodosztály, 18:30

A LASK hiába újonc az osztrák másodosztályban, az erősítéseknek köszönhetően az osztrák szaklapok szerint még akár a feljutási harcban is komoly szerepe lehet. Kilenc játékossal erősítették a keretet nyáron, az első fordulóban pedig 2-1-es győzelemmel rajtoltak a Kapfenberg ellen. A Hartberg tavaly 44 pontjával épp a veszélyzóna felett végzett, idegenben bőven sebezhetőnek bizonyult 4-6-8 mérleggel, ráadásul 18 vendég meccsükön mindössze 17 gólt lőttek. A nyár során nagy volt a mozgolódás: a csapat magja távozott, 16-an érkeztek a pótlásukra, ám zömében rutintalan fiatalok. Az első körben látszott is a felfordulás: a Liefering ellen hazai pályán sima 0-3-as zakóba szaladtak bele. A LASK annak ellenére, hogy az elmúlt években a poklot is megjárta, most komoly erőt képviselhet a második vonalban, kerete erősebb mai ellenfeléénél, behúzhatónak tűnik az 1-es.

102. Lyngby - AB Köbenhavn, 1 (1.57) - dán másodosztály, 18:30

Megkezdődnek a dán második vonal idei küzdelmei is. A Lyngby tavaly versenyben volt a feljutásért, ám nem bírta végül erővel és 3. helyével maradhatott a másodosztályban, otthon 11-2-4 mérleget produkáltak. Néhány jelentéktelenebb védőjét eladta, egy kezdő középpályás távozott, viszont házi gólkirályát megtartotta. A Koppenhága tavaly meglehetősen furcsa körülmények közt az utolsó fordulóban végül bennmaradt a másodosztályban, de végig pengeélen táncolt. Vendégként pláne nem képviseltek komoly játékerőt, melyet 3-4-10 mérlegük és 12:29 gólarányuk is remekül mutat. Kerete nem sokat változott, néhány fiatalabb játékossal bővült a csapat. Mivel a két együttes kerete a tavalyihoz képest nem sokat változott és vélhetően idén is ellentétesek céljaik, így nem hisszük hogy itt meglepetés születik, nyitó forduló ide vagy oda!

122. Shamrock Rovers - Drogheda, 2.5 gól felett (1.62) - ír bajnokság, 21:00

A Shamrock az előző két idényben a dobogóra sem fért fel, most azonban ez változhat. Jelenleg a 3. helyen áll a hazai csapat, ám otthon még van hová fejlődnie, erős kerete ellenére nem aratott még igazán komoly sikert. A Drogheda idén is csak szenved és ez különösen jellemző rá idegenben, ahol a Bray elleni siker egy 6 meccses vesztes szériát szakított meg, kiütötte őket többek közt az Athlone, a Dundalk és a St. Particks is. Vendég oldalon hiába jött júniusban az edzőváltás, ez sem hozta meg a várt eredményt és a Shamrock otthonában sem számíthatnak sok jóra. Nemcsak a hazai sikeren, de a gólokon is érdemes tehát elgondolkodni, ugyanis idei két közös meccsük mindegyikén jött az over!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!