<>

 
 
 
Paulo Sousa sikerrel mutatkozott be a svájci ligában, vasárnap délután pedig a csapat saját közönsége előtt is megmutathatja, mit is tud csapata.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.57

Odahaza győzhet a Sousa-csapat

Paulo Sousa sikerrel mutatkozott be a svájci ligában, vasárnap délután pedig a csapat saját közönsége előtt is megmutathatja, mit is tud csapata.
Svájci bajnokság
Basel - Luzern
Vasárnap, 16:00 óra

A bajnoki cím megszerzése ellenére a Basel edzőt váltott és immáron Paulo Sousa irányítja a gárdát, cél természetesen ismét a bajnoki trófea megszerzése, illetve a lehető legtovább jutni a nemzetközi porondon. A nyáron távozott az első számú kapus, a védelmet sikerült viszont egyben tartani. A középpályán eligazolt a tavaly 13 gólt szerzett Stocker, Salah, a támadósor a védelemhez hasonlóan egyben maradt, mindkét góllövőt sikerült megtartani. Érkezett az Intertől Samuel, továbbá kapus posztra a cseh Vaclík és a Benfica csapatától a támadó Gonzalez, de Strommer és Salah eladási árából volt miből gazdálkodnia a csapatnak. A felkészülés vegyesre sikerült: sima vereség a Sparta Praha együttesétől (0-4), szintén kikaptak a Schaffhausentől (1-2), az Innsbruck-Terek kettőst viszont megverték. A nyitó fordulóban idegenben végig domináltak az Aarau otthonában, ahol végül 2-1-es győzelmet arattak, tehát Sousa bemutatkozása jól sikerült.

A Luzern tavaly odaért végül az 5. helyre, így megcsípte az európai kupaindulást, ám az El-ben nem sokáig jutottak: hétközben a skót St. Johnstone büntetőkkel búcsúztatta őket két 1-1-es meccset követően. A védelemből két kezdő játékos távozott, a középpályán szintén két komoly játékos döntött a távozás mellett és még ráadásként bolgár házi gólkirályuk is távozott Törökországba. Mindezek fényében tehát erősen kérdéses, hogy meg tudja-e ismételni az együttes tavalyi produkcióját, szerintünk csak a középmezőnybe várható a gárda. Felkészülésük jól sikerült, többek közt a Szpartak Moszkva csapatát is legyűrték. Az első fordulóban odahaza mindössze 1-1-et játszottak a Sion együttesével egy kiegyenlített meccsen.

Tipp: Basel - Luzern, Basel 1.5 gól felett (1.57)

A Basel sikere mellett nem csupán a hazai pálya és a keret erőssége szól, hanem a Luzern hétközi terhelése is. Skóciában tehát 120 percet játszottak a vendégek, majd büntetőkkel alulmaradtak, mely mentálisan és fizikálisan sem jött jól számukra. Nem jön tehát jól most a bázeli derbi számukra, melyet Sousa csapata ki is használhat. Minden bizonnyal a portugál mester első hazai meccsén is bizonyítani akar a szurkolóknak, melyre minden esélye meg is van. A hazai győzelem mellett a Basel góljaira is érdemes lehet fogadni!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!