<>

 
 
 
A cseh Sparta Praha könnyedén vette az első akadályt a selejtezőkben, míg svéd ellenfele megszenvedett a továbbjutásért. A csehek előnyt szerezhetnek az odavágón!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.45

Előnyt szerezhet odahaza a cseh bajnok

A cseh Sparta Praha könnyedén vette az első akadályt a selejtezőkben, míg svéd ellenfele megszenvedett a továbbjutásért. A csehek előnyt szerezhetnek az odavágón!
BL-selejtező
Sparta Praha - Malmö
Kedd, 19:30 óra

A Sparta tavaly visszaszerezte a bajnok trófeát a Plzen csapatától, amely talán leginkább riválisának leterheltségének volt köszönhető, végül simán 13 pont előnnyel lett bajnok a prágai együttes. Ennek köszönhetően visszatérhetett a gárda a BL-be is és az első selejtezőkörben már az első meccsen eldöntötte a Levadia elleni párharcot a 7-0-s győzelemmel, így idegenben bőven elég volt az 1-1 is. Közben simán nyerték a Szuperkupát a Plzen ellen (3-0), majd a bajnoki nyitó fordulóban 2-1 arányban nyertek a Bohemians otthonában. A felkészülés is jól sikerült, hiszen többek közt 4-0-ra verték a Baselt. Volt nem sok mozgás volt, bár távozott az első számú kapus, pár csere védő, a középpálya erős maradt, hiszen megtartották 2 leggólerősebb támadó középpályásukat és három legfontosabb csatára is ott van a keretben.

A Malmö iszonyatosan megszenvedett a Ventspils elleni párharc során: odahaza csak gól nélküli döntetlenre futotta erejéből, hiába támadta végig a mérkőzést, a második meccsen pedig szűkös 1-0 jött össze. Ugyan a két meccsen végig dominálni tudott az együttes, a támadójáték impotenciája mindenképp intő jel kell hogy legyen. A svéd bajnokság egyébként javában zajlik és 16 forduló után a Malmö 9 pont előnnyel vezeti a tabellát, idegenben még veretlen. A tavalyi bajnok keretből a meghatározó játékosok közül mára már hiányzik az egyik kapus, két védő, három középpályás és egy támadó, bár érkezett a támadósorba a West Bromwich együttesétől Rosenberg. Elöl leginkább őt kell megfogni, valamint a középpályán Molins játszik idén kifejezetten gólveszélyesen.

Tipp: Sparta Praha - Malmö, 1 (1.45) - Tippmix

A Sparta jórészt megőrizte a tavalyi bajnok keretét, így idén is jó esélyekkel indul a bajnokságban, de a nemzetközi porondon is lehet jövője. Az előző selejtezőkörben mutatott játék sokat mondó lehet mindkét oldalon: a Sparta kegyetlenül kihasznált minden helyzetet, míg a Malmö támadójátéka rengeteg helyzetet pazarolt el a két meccs alatt. A Malmö ugyan dominálja a svéd ligát, ennek ellenére ezen a meccsen nem várható tőle csoda, nemzetközi szinten nem olyan erős a kerete. Vélhetően egy kontrákra építő, védekező vendég csapat várható a gyepre és ha a Sparta ismét jól használja ki lehetőségeit, akkor előnyt szerezhet a keménynek ígérkező visszavágóra.

 
 
  • 1feribadi2014július29.21:25ÚjVálasz

    Milyen érdekes ez a félidő v, vége sima h. Gondolom ilyenkor sem jelez be az UEFA rendszere... Azért örülök, hogy jött a hendi. :)

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!