<>

 
 
 
A Dzsudzsák Balázst soraiban tudó Dinamo Moszkva új edzővel vág neki a szezonnak, az El-selejtezőben az izraeli Shmona került elsőnek útjukba.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.75

Dzsudzsákék magabiztos sikerét várjuk

A Dzsudzsák Balázst soraiban tudó Dinamo Moszkva új edzővel vág neki a szezonnak, az El-selejtezőben az izraeli Shmona került elsőnek útjukba.
El-selejtező
Dinamo Moszkva - Shmona
Csütörtök, 18:00 óra

A Dinamo tavaly a 4. helyen zárta az orosz pontvadászatot. A dobogóra nem volt esélye a gárdának, azonban a 4-6. helyekért nagy harc dúlt, végül Dzsudzsákék jöttek ki belőle jól. A nyáron edzőt váltott a társaság, immáron Csercseszov irányítja a srácokat, aki korábban a Szpartak Moszkva, a Terek és az Amkar Perm csapatait is vezette. A hírek szerint az új edző komoly fegyelmet tart és kiélezett erőnléti edzéseket vezet. Volt mozgás a csapatban nyáron: távozott három védő (Wilkshire 23/0, Lomics 22/0 és Fernandez 13/1), egy középpályás (Kasajev 19/3) és két támadó (Smolov 13/0 és Dyadyun 19/0). Az érkezők közt viszont megtalálható a francia Vainqueur (Standard Liége 6 millió euró) és Büttner (Manchester Utd.), a védelmet a Panathinaikosztól érkező Schildenfelddel erősítették meg, továbbá érkezett még 7 orosz és egy bolgár játékos is. A keretben továbbra is ott van Balázs, illetve a támadók közt a Kokorin-Kurányi-Voronyin hármas. A cél egyértelműen az orosz dobogóra odaérni, illetve az El-ben a lehető legtovább jutni (2012-ben a Stuttgart ellen estek ki). A felkészülés jól sikerült, hiszen 1 döntetlen és 1 vereség mellett hatszor nyertek, megverték többek közt a Sparta Praha, az Udinese és az Austria Wien csapatait.

A Shmona 2012 után ismét nagy dobásra készül, akkor főtáblán játszhatott az El-ben, ám 2 pontot szerezve csoportutolsóként távozott a Sparta Praha, a Bilbao és a Lyon mögött. Az előző izraeli szezonban a dobogó alsó fokát csípték meg, idegenben viszont sebezhetőnek bizonyultak 7-4-7 mérlegükkel. Egy védő, egy középpályás és két támadó távozott, gólerősebb játékosaikat megtartották, továbbá érkezett rengeteg fiatal főként kapusposztra és a védelembe. Túlzásba nem vitték a felkészülést, de mindkét barátságos meccsüket megnyerték a Beveren (1-0) és a Go Ahead Eagles (2-1) ellenében.

Tipp: Dinamo Moszkva - Shmona, (0-1) 1 (1.75)

Az izraeli csapat természetesen azért átalakult a 2012-es El-főtábla óta, ám az a szereplés remekül mutatta, hogy nem igazán nemzetközi porondra való az izraeli együttesek (kivéve a Maccabi) kerete. A Dinamo egy fizikálisan nagyon erős csapat, az új edzővel motivációs problémák sem lehetnek, tele rutinos és fiatal játékossal, a keret megerősítését a nyári felkészülési meccsek is jól mutatták. Ezekből kiindulva az első meccsen sok jóra nem számíthat a Shmona, amelytől defenzív játék várható, az orosz együttes célja egy megnyugtató előny kiharcolása lehet a visszavágóra, amely össze is jöhet!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!