<>

 
 
 
A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Rókakoma: Melyik a csütörtöki El-tuti?

A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
Kezd komolyodni a helyzet az Európa-ligában is, ám amennyi jó ötletet láttam szerdán a Bajnokok Ligájában, annyira keveset ebben a csütörtöki fordulóban.
EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ:

Astra-Liberec - 18:00 óra Az Astra tavaly futott be, a nyáron tovább erősödött és a Steaua gondjaival a bajnoki címre is bejelentkezett erre a szezonra. Egy bajnokin van túl, azt 2-0-ra hozta. A múlt szezonban a liga legjobb hazai pályás csapata volt, 13-3-1-es mérleggel és 36-8-as gólaránnyal. Mindezt úgy, hogy nagyobb szurkolótábor nélkül szerepel.

A Liberec a hasonló erőt képviselő cseh bajnokság lett a 4., idegenben csak 5-1-9-es mérleget és botrányosan rossz, 16-35-ös gólarányt tudott. Az idény végén sorban kapta a három-négy, sőt hat gólokat is. Az európai porondon van rutinja, idegenben is egészen masszív csapat volt, de a nyáron gyengült. A bajnokságot 1-1-gyel kezdte. A hazai tűnik logikusnak.

Dinamo Moszkva-Shmona - 18:00 óra Az orosz 4. fogadja az izraeli harmadikat. Már tippeltünk a meccsre, még néhány háttérinfó. A Dinamo az elmúlt szezonban nem volt erősebb otthon, mint idegenbe, 8-4-3-as mérlegel és 25-17-es gólaránnyal, ez gyenge. A Zenit mellett a legtehetősebb orosz klub, évek óta bevásárol, de a BL valahogy nem akar összejönni. A bajnokság még nem kezdődött el, a nyáron Alex Büttner volt a legnagyobb fogás a Manchester Unitedből. Túl van hét felkészülési meccsen, 5-1-1-es mérleggel, egy kivétellel legalább két gólt rúgott. Dzsudzsák Balázst kezdőbe várják.

A Shmona pár éve bajnok volt, megjárta az Európa-liga-főtáblát, a bajnokságban most kiváló hajrával állt fel a dobogóra. Idegenben 7-4-7-es mérleggel nem sok vizet zavart. Egy kisvárosból származik, kupagyőztes, a nyáron egy védő és egy támadó távozott. A csapat védekezésre és néhány gyors játéksával kontrákra készül, a vezetőedző elégedett lenne egy szoros vereséggel. Szokatlanul nagy a meleg Moszkvában, 32 fok, ami a vendégeknek kedvez.

Trencin-Hull City - 19:00 óra A szlovák ezüstérmes fogadja az angol 16. helyezettet. A meccset nem a hazaiak otthonában, hanem attól 50 km-re, Dubnicában rendezik. A Trencin egészen ütős kis csapat lett Szlovákiában. Jó, látványos futballt játszik, és az anyagi feltételek is adottak, hogy komoly célokat érjen el. A szezont két győzelemmel kezdte, de a felkészülés során is szépen sorban aratta a sikereket.Az előző El-körben esélyt sem adott a szerb Vojvodinának.

A Hull megragadt az élvonalban, a kupadöntőt nagy csatában bukta el az Arsenal ellen, így lehet itt. A kérdés, hogy érdekli-e a csapatot az Európa-liga. Ha azt nézzük, hogy története első mérkőzése a sorozatban, és a Premier League rövidesen indul, akkor igen. A nyáron szépen erősített, kérdés, hogy kijön-e a tétmeccs hiánya. A 2-essel így óvatos lennék, nekem tetszik a Trencin játéka, otthon akár okozhat valami meglepetést.

Brommapojkarna-Torino - 19:00 óra A svéd sereghajtó fogadja az olasz A Brommapojkarna 14 forduló alatt szerzett 8 pontjából 7-et hazai pályán gyűjtött. A gólokat úgy ahogy lövi, de többet egy csapat sem kapott a 32-nél. Úgy tűnik, hogy az El-ben próbál vigasztalódni, egy finn és egy északír csapatot gyűrt le.

A Torino óriási szezont futva lett 7., idegenben 6-6-7-es mérleggel és 27-28-as gólaránnyal zárt. A nyáron eladta a bajnokság gólkirályát, Ciro Immoblilét, helyére igazolta a rutinos Fábio Quagliarellát, aki nincs keretben, ahogy két másik kulcsember sem. A csapat öt felkészülési mérkőzést játszott, amatőröket 15-0-ra és 6-0-ra vert, egy angol harmadosztályút 5-0-ra, az orosz élvonalbeli Rubin Kazanytól kikapott, és egy olasz harmadosztályú csapattal 1-1-re zárt. Sokat nem gyengült a nyáron, a bajnokság sokára kezdődik, de talán több lehet a motivációja, mint az olasz csapatoknak szokott az El-ben. Valami vendég, akár félidő és végeredmény is.

Víkingur-Rijeka - 20:00 óra Az izlandi harmadik fogadja a horvát ezüstérmest. A mérkőzést már feldolgoztuk, csakis a horvátok akaratán múlik a különbség, nem hiszem, hogy a feröeriek megússzák.
 
 
  • 2Eszter252014július31.21:33ÚjVálasz

    Meg mertem volna esküdni rá, hogy megint impotens lesz a Dzsudinamó! Nem tettem rá, pedig elgondolkodtatott a D-re adott 5,10-es odds...

     
  • 1jakal2014július31.19:55ÚjVálasz

    na ezt jól kitalálták a dinamónál
    kurányi meg kokorin egymást rugdosta a kapu előtt

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!