<>

 
 
 
A Legia Varsó hajszálnyira van a Celtic kiejtésétől a BL-ben, ezt azonban könnyen a hétvégi bajnokija bánhatja, így egy gólra jó lehet a Gornik csapata!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.66

Pórul járhat a Celtic-verő Legia

A Legia Varsó hajszálnyira van a Celtic kiejtésétől a BL-ben, ezt azonban könnyen a hétvégi bajnokija bánhatja, így egy gólra jó lehet a Gornik csapata!
Lengyel bajnokság
Legia Varsó - Gornik Zabrze
Szombat, 20:30 óra

A Legia tavaly könnyedén, 10 pont előnnyel nyerte meg a lengyel pontvadászat alapszakaszát, ezt az előnyét pedig a rájátszásban is megőrizte, vagyis simán lett bajnok a varsói együttes. Otthon pár hiba becsúszott, de 15-1-3 mérlege így sem rossz és 45:14-es gólaránya is tekintélyt parancsoló volt. Az idei szezont egy hazai vereséggel kezdték (Belchatow 0-1), majd a Cracovia elleni idegenbeli 3-1-es sikerrel javítottak. A BL-selejtezőkben a St. Patrick's ellen otthon szenvedtek, majd idegenben hengereltek, ám ami még ennél is fontosabb, hogy a Celtic ellen az odavágón 4-1-es előnyt sikerült kiharcolniuk, vagyis csak egy hajszálra vannak a bravúros továbbjutástól. Márpedig szerdán jöhet a visszavágó, így nem árt arra fizikálisan és mentálisan felkészíteni a játékosokat, a szezon elején pedig belefér egy kis lazítás a hétvégi meccsen. A tavaly bajnok keretből egyébként 2 csere középpályás távozott, érkezett két fiatal lengyel és kölcsönbe egy brazil játékos.

A Gornik tavaly erős középcsapat volt még akkor is, ha az alapszakasz hajráját nagyon elrontották, végül 7. helyen zárták az alapszakaszt, a rájátszásban pedig 1 helyet javítottak. Vendégként átlagos 6-5-8 25:29 mérleget hoztak össze. Az első két fordulóban idén jó játékot mutattak: 2-0-ra verték odahaza a Cracovia csapatát, majd 1-1 otthon a Lech Poznan ellen. Távozott a nyáron a cserekapus, 1 kezdő és egy csere védő. Viszont ami ennél fájóbb lehet, hogy a támadósorból távozott a tavaly 9 gólig jutó Nakoulma. Érkezett azonban rengeteg játékos: többségében lengyel fiatalok, illetve a Gentből a bosnyák Cerimagic és a Jagielloniából a tavaly 8 gólt szerzett Plizga, akitől sokat várnak.

Főtipp

Legia Varsó - Gornik Zabrze, Gornik Zabrze szerez gólt (1.66)

Melléktipp

Legia Varsó - Gornik Zabrze, mindkét csapat lő gólt (2.00)

A Legia idén is a lengyel mezőny fölé nőhet, ezt azonban nehezítheti az európai kupaszereplés így a szezon elején. A Celtic elleni skóciai mérkőzés keménynek ígérkezik, ebből kifolyólag a hírek szerint Henning Berg vezetőedző pár játékost pihentetni fog szombat este. A Zabrze idén is erős középcsapat lehet és ebben a szerepben azért tavaly is képes volt a Legiának gólt lőni. Ez idén is összejöhet a BL-re összepontosító varsóiak ellen, még idegenben is!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!