<>

 
 
 
A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Rókakoma: Arsenal vagy MU, melyik a tuti?

A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
A Manchester United és az Arsenal is biztató nyarat produkált, így slágertipp lehet a Premier League szombati nyitónapján. Utánanéztem mindkét csapatnak, és az ellenfeleknek is.
PREMIER LEAGUE, 1. FORDULÓ:

Manchester United-Swansea - szombat 13:45 óra
A Manchester United tétmérkőzésen ugyan még nem bizonyított, de Louis van Gaal kinevezése óta szárnyal, mintha új csapat lenne. Az Egyesült Államokon végigsöpört, öt mérkőzésből ötöt nyerve, még ha az Inter ellen büntetők is kellettek. A Valencia ellen tartalékosan állt fel, de a végén szintén összejött a győzelem. A beharangozott sok-sok igazolás elmaradt, Ander Herrera viszont nagyszerű vétel, máris fontos láncszem. Luke Shaw eközben egy hónapra kidőlt, a védelem széle így foltozásra szorul. A top4 tűnik reálisnak, a Chelsea-nek van egy szezon előnye José Mourinhóval, ahogy a Manchester Citynek is, arról nem beszélve, hogy 3-4 meghatározó játékos még hiányzik a rendszerből. Az új, 3-5-2-es felállás hordoz magában veszélyt, és megszokást igényel, de annyira meggyőzőnek hatott az együttes az előző szezonban, hogy nem kell félteni. Még akkor sem, ha Robin van Persie nem áll majd készen a nyitányon. Wayne Rooney és Danny Welbeck ott lesz, és ez éppen elegendő lehet.

A Swansea még Brendan Rodgersszel támadt fel 2012-ben, Michael Laudruppal még Ligakupát nyert, ám onnantól lefelé vezet az út. Az elmúlt szezonban mintha motivációját veszítette volna a társaság, az egy évvel korábban még a gólokat ontó Michu eltűnt, Wilfried Bony magára találása segített abban, hogy ne legyen gond a bennmaradással. A tavasszal ugyanis ez realitásnak tűnt. Végül 12. lett, feltűnően sok gólt lőtt (54), de kapott is. A hátsó mezőnyhöz képest idegenben tűrhetően szerepelt. Az új szezonban keménynek tűnik, egy új, fiatal edzővel kell harcolni, ráadásul az első számú kapus, Michel Vorm, továbbá a mezőnyből Ben Davies, Michu és Chico Flores elment. Fabianski, Gomis jó igazolás, de főleg utóbbinak idő kell a beszokáshoz, ráadásul Jordi Amat, Britton és Emnes sérült. A felkészülés nem is volt valami meggyőző, így angol alsóbb osztályú csapatok ellen 2-0-3-as mérleg jött össze, legutóbb 3-0-ra verte a Villarreal. Ilyen kerettel benn kell, hogy maradjon, de eleinte gondok akadhatnak.

A Manchester Unitedtől lehetne tartani az elmúlt szezon alapján, ám a nyár nagyon meggyőző, és velem ez elhiteti, hogy bízni kell a csapatban. Ehhez adódik a Crystal Palace-hoz képest nagyobb felfordulás a Swansea-nál, így a hendikepet itt jobban támogatnám, egészen tűrhető tippnek érzem. Akár a három gólt is meglőheti a Manchester United. Erre a mérkőzésre szívesebben tennék, de az Arsenalt sem látom annyira gyenge tippnek.

Arsenal-Crystal Palace - szombat 18:00 óra
Az Arsenal Mesut Özil igazolásával kilőtt az ősszel, több hónapon át vezetett, ám a tavasz elejére kipukkadt. Olyannyira, hogy a végén a 4. helynek is kellett, hogy örüljön. Szokás szerint egymást követték a sérülések, de legalább a kupa és frissen a szuperkupa is összejött. A cél a bajnoki cím, a nyár ennek jegyében telt, így Luís Suárezről lemaradt a csapat, de Alexis Sánchez talán a nyár egyik legügyesebb vétele, míg néhány további hasznos igazolás a védelembe is kiválóan hangzik. Thomas Vermaelent azonban pótolni kellene, ahogy szükséges valaki még a védekező középpályára. Nyugodtan lehetne ebből aranyérem, a kérdés mindig az, kibír-e a keret egy szezont, és ha nem, akkor átvészeli-e a tavaszit idéző hullámvölgyet. Ezúttal nem vártak a végéig az igazolásokkal, ami segíthet az idény elején, és a Manchester City 3-0-s bedarálása is biztatóan hat.

A Crystal Palace a múlt szezon egyik nagy meglepetése volt. Eleinte biztos kiesőnek tűnt annyira elveszett játékot produkált, ami nem is csoda, 16 kérdéses minőségű új ember igazolt. Aztán megindult, volt, hogy öt mérkőzést nyert zsinórban, míg az utolsó 22-ből 11-et. Nem volt igazán döntő jelentőségű távozó, nem gyengült meg, Toni Pulis pedig még egy csapatával sem esett ki az élvonalból. A kulcsember a középpályán Mile Jedinak lesz, támadásban sok múlhat Maruane Samahon, míg Fraizer Campbell mellé jó igazolás. A várakozások szerint ki bennmaradhat a csapat, de a múlt szezonbeli 11. pozíció azért túlzásnak tűnik, nehezebben maradhat benn. Az edzőt ismerve a felkészülés brutálisan sikerülhetett, az idegenbeli mérlegen viszont lesz mit javítani, úgy lett 5-3-11-es 15-25-ös gólaránnyal, hogy az utolsó négy mérkőzésén 3-1-0-t produkált.

A Manchester City lemosását követően nagy slágertippnek tűnik az 1-es a bajnoki nyitányon, de bőven hendivel kell fogadni az Arsenalt, hogy érték legyen benne. Nekem van egy rossz érzésem, a Crystal Palace nagyon makacs, védekező tud lenni, miközben hátul egyelőre az Ágyúsok sebezhetőek. Inkább talán a gólok, mint az 1-es, főleg mióta nagyot esett az odds és 1,22-1,25-ért adják azt. Viszont megértem a hendit támogatókat is, nagyon nagy ellenérvet én sem tudok mondani, de kicsit több félelmem van, mint az MU-val.
 
 
  • 4jakal2014augusztus17.13:53ÚjVálasz
    Idézet: TV-nezo
    Na, mind a kettőt jól be is cumiztam. :P
    De hát nincs tuti tipp.
    Megint bebizonyosodott, h a PL-ben mindenki küzd, mint az oroszlán.
    ...

    van tuti csak ne itt keresd

     
  • 3TV-nezo2014augusztus16.23:04ÚjVálasz

    Na, mind a kettőt jól be is cumiztam. :P
    De hát nincs tuti tipp.
    Megint bebizonyosodott, h a PL-ben mindenki küzd, mint az oroszlán.

     
  • 2rokakoma2014augusztus16.12:19ÚjVálasz

    Igen, Pulis jogos megjegyzés, és igen, mindkét hendi jó tippnek néz ki, én egy picivel az MU-t éreztem erősebbnek.

     
  • 1TV-nezo2014augusztus16.10:53ÚjVálasz

    Hát (háttal nem kezdünk mondatot) Toni Pulis otthagyta a CP-t, mert neki is van egy nívója és az sem jött össze.
    Szóval az Arsenalnak álla hendi szerintem , de áll a MU-nak is, mer Van Gaal egy maximalista.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!