<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Melegük lesz Köteleséknek Izlandon?

Szimpatikus, amit eddig az izlandi csapatok csinálnak az európai kupákban. A nyáron már okoztak óriási meglepetéseket, és Köteles László belga együttese sem készülhet könnyed kiruccanásra.
Európa Liga-selejtező, 4. forduló, 1. mérkőzés
FH Hafnarfjördur–Genk
Csütörtök, 20:00 óra

A Hafnarfjördur a most futó szezonban a Bajnokok Ligájában kezdte a sorozatot. Az izlandi focisták először kiejtették a litván Ekranast, majd kiestek az Austria Wien ellen, úgy, hogy az osztrák együttes igencsak megizzadt a jeges szigeten, csak egy szűk 1-0-ás összesítésre futotta az erejéből (egy másik osztrák csapat rosszabbul járt: Szabics Sturm Grazát a Breidablik verte ki).

Az FH futballistái így kerültek át az Európa Ligába, ahol a csoportba jutásért kell most harcolniuk. A bajnokságot magabiztosan vezetik, igaz, két meccsel többet játszottak, mint a két pontra lévő Reykjavik. A legutóbbi hat hazai mérkőzésükön nem kaptak ki. Főleg a védekezésre koncentrálnak, ez lehet a fegyverük a Genk ellen is.

Fő tippünk

FH Hafnarfjördur–Genk, kevesebb, mint 2,5 gól (1.85) - Betclic

Bátrabbaknak

FH Hafnarfjördur–Genk, 1,X (2.15)

A rendszerint a kapuban a 29 éves Köteles Lászlóval felálló Genk az idénybeli első tétmeccsén kikapott az Anderlechttől Belga Szuperkupa-derbin, majd utána következett két fölényes győzelem a kiesőjelöltek ellen (3-0, Oostende, 4-1, Leuven). A legutóbbi két meccsüket azonban elveszítették, a Standard Liege ellen 2-0-ra, a Lokeren ellen pedig 3-1-re kaptak ki. Utóbbival kapcsolatban egyébként egy kisebb belső vitára is fény derült, a klub összeveszett a belga szövetséggel, mert nem engedték el a dél-afrikai válogatottba Anele Ngcongcát. Az afrikaiak szerint kamu sérülést találtak ki neki. Amikor a belga szövetség is kérte az igazoló orvosi jelentéseket, akkor a Genk kivette a Lokeren elleni csapatból a játékost, aki azonban várhatóan Izlandon már ott lehet. A klub egyébként azzal védekezik az ügyben, hogy későn kapták meg a válogatott kérését.

Nagy kérdés, hogy a kissé bizonytalannak tűnő Genk mire megy majd Izlandon. A vendéggyőzelem egyáltalán nem garantált, olyannyira, hogy a bátrabbak megpróbálkozhatnak egy hatalmas meglepetéssel is, vagyis az 1,X-el. Ami azonban valószínűbb, hogy nem lesz sok gól a találkozón.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!