<>

 
 
 
A Napoli és a Bilbao is a szezon első tétmérkőzésére készül kedd este, ezért a selejtező első meccsétől óvatos játékot és kevés gólt várunk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.81

Óvatos csatát várunk Nápolyban

A Napoli és a Bilbao is a szezon első tétmérkőzésére készül kedd este, ezért a selejtező első meccsétől óvatos játékot és kevés gólt várunk.
BL-selejtező
Napoli - Athletic Bilbao
Kedd, 20:45 óra

A Napoli tavaly az olasz pontvadászat 3. helyére futott be, igazából se előre se hátra nem kellett néznie: a Juve és a Roma mögött messze lemaradt, míg a 4. Fiorentina 13 pont hátránnyal végzett mögötte. Rafael Benítez csapata a nyáron azért alakulgatott rendesen: távozott vagy épp kölcsönbe került 17 játékos, helyükre pedig 23 érkezett. Többek közt jött kölcsönből Michu (Swansea), 10 millióért a Genk védője Koulibaly, a kapuba Andújar és a Valencia együttesétől a chilei Vargas. A távozók közt van pl. Behrami, de a többségük keveset játszatott játékos. Az elvárás idén is egyértelmű: harc a bajnoki trófeáért, illetve a BL-főtáblára kerülés. Ez pedig olyan nevekkel, mint Pandev, Callejón, Higuaín vagy épp Hamsik nem is tűnik lehetetlen küldetésnek. Tavaly a BL-ben egyébként a Dortmund-Arsenal kettős mögött a csoport harmadik helyén zártak peches körülmények közt, majd az El-ben a Swansea legyűrése után a Porto megállította őket.

A Bilbao a spanyol bajnokságot a 4. helyen zárta, vendégként 7-6-6 mérlegükkel azért sebezhetőek voltak. Keretük igencsak meggyengül nyáron, a legnagyobb érvágás a középpályáról Herrera távozása, akiért a Manchester 37 milliót csengetett ki. Érkezett azért 9 játékos is. Kevésbé ismert, fiatal spanyolokról van szó, mint például a Celtától érkező Aurtenetxe, de az Alavesnél az előző szezonban 42 meccsen 25 gólt szerzett Vigieratól is sokat várnak. Tavaly nem volt érdekelt a nemzetközi porondon a csapat, mivel a 2012/2013-as bajnoki küzdelmeket mindössze a 12. helyen zárták. A felkészülés egyébként nem sikerült rosszul: 6 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség lett a mérleg, de ebből azért messzemenő következtetéseket semmiképp sem érdemes levonni.

Főtipp

Napoli - Athletic Bilbao, 2.5 gól alatt (1.81) - Tippmix

Melléktipp

Napoli - Athletic Bilbao, 1 (1.75)

Mindkét együttesnek ez lesz az első tétmérkőzése idén, így meglehetősen nehéz bármi okosat is mondani. Az biztos, hogy a tét komoly: a Napoli lehetőleg kapott gól nélkül szeretne a baszk pokolba utazni, míg a Bilbao a lehető legjobb eredménnyel szeretné várni a visszavágót. Épp ezért tapogatózó, óvatos játékot várunk mindkét oldalon, vagyis a kevés gólban látjuk a legnagyobb értéket, de a Napoli kerete papíron elég erős ahhoz, hogy előnyt harcoljon ki a visszavágóra.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!