<>

 
 
 
A svéd élmezőnybe tartozó Malmö négyet kapott a Swansea-tól az előző El-fordulóban, a román bronzérmes Petrolul mire lesz jó?
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A Swansea szállíthatja a gólokat

A svéd élmezőnybe tartozó Malmö négyet kapott a Swansea-tól az előző El-fordulóban, a román bronzérmes Petrolul mire lesz jó?
Európa-liga, rájátszás a csoportkörért, 1. mérkőzés
Swansea City-Petrolul Ploiesti - 20:05 óra

A Swansea tavaly erőn felül teljesített a Premier League-ben, már a tavasz elejére biztosan bennmaradt és megnyerte a Ligakupát. A 9. hely halvány csak 6-8-5-ös hazai mérleggel és 28-26-os gólaránnyal párosult. Megőrizte sikerkovácsát, Michael Laudrupot és házi gólkirályát, Michut (35/18) és legjobb védőjét, Ashley Williamset, és bevásárolt. A holland gólkirály Wilfried Bony (30/31) a legnagyobb fogás, a középpályára Jonjo Shelvey és José Canas, ők mind kezdők voltak a bajnoki nyitányon, de érkezett még néhány tehetség is, így Jordi Amat a védelembe. Az Európa-ligát kiemelten fontosnak kezeli Laudrup, mindenáron a csoportkörbe akar jutni. A fiatalokkal teletömött Malmöt 4-0-ra verte Walesben, a bajnoki nyitányon viszont a Manchester Unitedtől kapott 4-1-es leckét. A védelemre panaszkodott a menedzser, így hiába volt kiegyenlített az első 30 perc. Ezúttal két kezdő középpályás marad ki, de várhatók változások a kezdőben, így Bony és Amat is bekerülhet.

Fő tipp: Swansea-Petrolul, több mint 2,5 gól (1,80) - 20:05 óra Mellék tipp: Swansea-Petrolul, 1, ázsiai hendikep -1, -1,5 (1,80) - 20:05 óra Ötlet: Swansea-Petrolul, Wilfried Bony gólt lő (2,10) - 20:05 óra

A Petrolul váratlanul lett 3. Romániában, idegenben a jobbak közé tartozott, 6-8-3-as mérleggel és 25-22-es gólaránnyal, mellette pedig megnyerte a kupát. A nyáron volt a mozgás, két nem teljesen alapember ment a középpályáról a házi gólkirály (31/16) mellett. Érkezett a korábbi WBA-játékos, Filipe Teixeira (21/3), illetve a veterán brazil kapus, Pecanha (25/0). Mellettük több fiatalt hozott, talán gyengült. Az idényt régen elkezdte. Előbb 3-0-ra kikapott a Steauától a szuperkupán július elején, azóta veretlen, bajnokin 3-2-0-s mérlege van, miközben az El-ben újoncként 7-0-val küldte haza a a Vikingurt, majd a Vitesse-t a 95. percben szerzett góllal, 10 emberrel ütötte ki úgy, hogy versenyképes volt idegenben is. Két kezdő védője marad ki, az egyik már régóta nincs.

Vélemény

Fogadj erre a Betclicken!

A minőségi különbség nyilvánvaló a Swansea javára, a nyár ezt pedig tovább szélesítette. A walesiek számára pedig nyíltan cél a főtábla, így a motiváció is adott lehet. A Petrolult le lehetett nézni, miután újonc a sorozatban, de a Vitesse ellen meggyőző volt, leginkább támadásban. Igen, a házi gólkirálya elment, de két ütőképes csatár így is maradt, akik a hazaiak hétvégén látott védelmi zavarait egy góllal kihasználhatják. Viszont Bonyval, Michuval a sorban benne van a pakliban egy sima 3-0-s hazai győzelem, tehát, aki hendikepet tenne (-1,25-ös ázsiait 1,80-ért), annak is igaza van, mi viszont egy kicsit tartunk a románoktól és inkább a gólokra megyünk rá.

Ötlet

Wilfried Bony 3 gólnál jár eddig 2 mérkőzésen a Swansea-ban, a Manchester United ellen csereként beállva talált be, ezúttal jó eséllyel kezd és 2,10-es oddsért miért nem találhatna be a jóval gyengébb Petrolul kapujába?

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!