<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Sevillai gólfesztiválból profitálnánk

A spanyol bajnokságban kilencedik helyen végző, ám így is jelentős játékerőt képviselő Sevillához látogat EL-selejtezőn a lengyel bronzérmes Slask Wroclaw. Sokgólos összecsapásnak ígérkezik.
Európa Liga-selejtező,
4. forduló, 1. mérkőzés
Sevilla–Slask Wroclaw
Csütörtök, 21:30 óra

Ahogy fentebb említettük, a Sevilla „csak” a középmezőnyben végzett, ám azért tudott mégis elindulni az EL-ben, mert az előtte végző Málaga európai eltiltását tölti, és a Rayo Vallacano sem kapta meg a nemzetközi indulási licencet. A spanyol futball erejét jelzi, hogy az andalúzok beugróként is hatalmas fölénnyel ütötték ki az előző körben a Videotont búcsúztató Mladoszt Podgoricát (összesítésben: 9-1).

Fontos tudni, hogy a Sevillától két meghatározó, spanyol válogatott játékos távozott a nyáron: a csatár Álvaro Negredo és a szélső Jesus Navas is a Manchester Cityben kötött ki. Helyükre kevésbé ismert futballisták érkeztek, ám hogy nem ügyetlenek, azt már a felkészülési mérkőzések során is bizonyították, a Manchester United 3-1-re lemosták. Igaz, a puding próbája már nem sikerült ilyen fényesre, az Atletico Madrid a bajnokság nyitó fordulójában 3-1-re nyert a Ramón Sánchez Pizjuán-stadionban.

Fő tipp:
Sevilla–Slask Wroclaw, 1, európai hendikep -1 (1.38) - Betclic
Gólokban bízva:
Sevilla–Slask Wroclaw, több, mint 2,5 gól (1.35)
Bátrabbaknak:
Sevilla–Slask Wroclaw, több, mint 3,5 gól (2.00)

A Slask meglepetésre végzett a harmadik helyen a lengyel bajnokságban. Az új idényt azonban visszafogottan kezdte, négy forduló után három döntetlen és egy vereség a mérlege. Az Európa Ligában ellenben eddig szépen menetelt a csapat, a montengrói Rudar Pljevlját 6-2-s, míg a belga FC Bruges-t 4-3-as összesítéssel búcsúztatta, úgy, hogy a hazai 1-0-t követően három gólt szerzett Belgiumban.

Álvaro Negredót és Jesus Navast kell pótolni Sevillában.

Habár a sevillaiaknál sérülés miatt három hiányzó is lesz (José Antonio Reyes, Cicinho és Daniel Carrico), a spanyolok várhatóan az első percektől kezdve támadólag lépnek fel. A nagyobb tudás mindenképpen a hazaiak mellett szól. A lengyeleknek nincs más választásuk, mint felvállalni a nyílt játékot, ami egyrészt Bruges-ben bevált nekik, másrészt veszítenivalójuk úgysincs. A felvázoltakból sok gólra, és legalább kétgólos sevillai sikerre számítunk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!