<>

 
 
 
A keleti ütközet első felvonása nem hozott döntést: csütörtökön a Metaliszt lerendezheti a Ruch ellenében.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Az ukrán túrát már nem éli túl a Ruch

A keleti ütközet első felvonása nem hozott döntést: csütörtökön a Metaliszt lerendezheti a Ruch ellenében.
Európa-liga-selejtező, 4. forduló, visszavágó
Metaliszt Harkiv-Ruch Chorzow
csütörtök 18:00 óra

A Metalist tavaly az ukrán élvonalban bronzérmet szerzett, megelőzte többek között a Dinamo Kijevet is. Igor Rakhayev legénysége az idei pontvadászatot szeszélyesebben kezdte, négy meccs után hat egység áll Jajáék neve mellett (2-0-2). Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a két sitt a Dinamo és a Sahtar nevéhez fűződik. A nemzeti kupában a minap egy kiscsapat ellenében túlórára kényszerült, de azért összejött a továbbjutás. Az első mérkőzésen némiképp felforgatta alapcsapatát a szakvezető, ám a lengyelek ellen így is sikerült megőrizni a gól nélküli döntetlent. A klubnál egyértelmű cél a csoportkörbe jutás, s noha vasárnap is rangadó vár a sárga kékekre (Metalurg Donyeck), várhatóan legjobb összetételében lép pályára a kharkovi együttes.

Metaliszt Harkiv-Ruch Chorzow, 1 (1,44)

A Ruch Chorzow tavaly a felsőházi rájátszás tagja volt, és itt szerzett előkelő 3. helyet. A társulat a nyáron valamelyest gyengült, így nem is annyira meglepő, hogy hat bajnoki után öt egységgel mindössze a tabella második felében tanyázik Jan Kocian együttese. Az EL-ben eddig két kört élt túl a kék sereg: a Vaduz és az Esjberg ellen sikerült kivívni a továbbjutást, bár itt halkan jegyezzük meg, hogy egyik párharcban sem mutatott döntő fölényt a lengyel brigád. A dánok ellen idegenben szerzett góllal léptek tovább (0-0, 2-2). A legutóbbi öt tétmeccsükön nem kaptak ki Kowalskiék, igaz, négy remi mellett mindössze egyszer nyertek.

Ma sem lesz sok örömük a lengyel legényeknek, az ukránok hazai környezetben nyernek, és bejutnak az EL-csoportkörbe! Tippünk tehát: 1-es!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!