<>

 
 
 
Noha a rajtot elrontotta a Borussia Dortmund, pénteken behúzhatja mindhárom pontot az Augsburg ellenében.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Augsburgban javítana a Dortmund

Noha a rajtot elrontotta a Borussia Dortmund, pénteken behúzhatja mindhárom pontot az Augsburg ellenében.
Bundesliga, 2. forduló
Augsburg-Borussia Dortmund
pénteken 20:30 óra

Az Augsburg némiképp meggyengült a nyáron, ám ezt időben észlelte a klubvezetés, és azért el is költött több mint 10 millió eurót a játékospiacon. Érkezett - többek között - Matavz a PSV-ből, Feulner a Nürnbergtől, Djurdjic a Fürthtől, Parker pedig a Mainzból. Elsősorban a támadószekcióba érkeztek új arcok, Markus Weinzierl vezetőedző be is vetette őket kezdőként és csereként a Hoffenheim elleni rajton, ám segíteni ők sem tudtak a gárdán: 2-0-ra kikapott az Augsburg, amely egy héttel korábban szégyen szemre elbúcsúzott a Magdeburggal szemben.

Augsburg-Borussia Dortmund, 2 (1,70)

Tavaly a középmezőnyben zártak Altintopék, az idén ez azért bravúr lenne a részükről. A germán futball szakavatott ismerői a tabella utolsó harmadába várják a fehér-pirosakat. A keretben két támadó és egy középpályás sérült.

A Dortmund elvesztette gólzsákját, ám pótlására érkeztek remek csatárok. Immobile és Ramos egyaránt tud gólt rúgni, a középpályára szerződött Sahin is erősítést jelent majd, ám utóbbi kettő egyelőre sérült. Mint ahogyan Blaszczykowski, Gündogan és Schmelzer sem bevethető. Ám ez sem teszi indokolttá és elfogadhatóvá a nyitófordulóban elszenvedett hazai vereséget (Leverkusen 0-2), hiszen azért a Aubameyang, Reus, Immobile, Jojic, Mkhitaryan ötös azért ütősen hangzik, ha az előrejátékról van szó. Persze, gyorsan borult Klopp mester taktikája, hiszen 9 másodperc után már vezettek a gyógyszergyáriak.

A két keret között minőségbeli különbség mutatkozik, és szerintünk a gyatra rajtot gyorsan kijavítják Reus-szék. Az előző két szezonban egyaránt győztek a sárga-feketék - a sorozat pedig ma sem szakad meg. Nálunk sima 2-es e történet...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!