<>

 
 
 
A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Rókakoma: Kicserélődött keretek, rengeteg hiányzó

A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
A pénteki kínálatból szemezgettem, elsősorban olyan csapatokra koncentrálva, ahol rengeteg a hiányzó. Az osztrák másodosztálytól kezdve az ír élvonalon át terítéken a Bundesliga is.
ÍR ÉLVONAL, OSZTRÁK MÁSODOSZTÁLY, BUNDESLIGA


Kapfenberg-Mattersburg - 18:30 óra
A 7. fogadja az osztrák másodosztály éllovasát a 8. fordulóban. Erről a meccsről a bevállalós rovatban olvashattok. Szintén szimpatikus, a Kapfenberg 18 játékost adott el a nyáron, 15 újat hozott, ebből 12-t alsóbb osztályból. Így semmi meglepetés nincs abban, ahogy áll. A Mattersburg eközben stabilan együtt maradt, picit erősödött, főleg védekezésben, és alátámasztott vezetése, nem pedig valami kicsúszott, idény eleji szárnyalás. Az oddsot talán már túlságosan is reálisan lőtték be, a 2,15 kicsit nekem azért kevés, idegenben akadnak azért gondjai a listavezetőnek, ha fogadjátok is, mérsékelt téttel.
Liefering-Horn - 18:30 óra
A második fogadja a 6. helyezettet a 8. fordulóban. A Lieferingről sokat írtunk már, az élvonal szupercsapatának, a Red Bull Salzburgnak a fiókcsapata, tele rendkívül tehetséges fiatalokkall. Kezdése nem meglepő, tavalyhoz hasonlóan sok gólt rúg, de sokat is kap. Hosszú távon nem mernék bízni benne, mivel nem juthat fel, és ez a motivációra előbb-utóbb kihat. Otthon 2-0-1 a mérlege 6-3-as gólaránnyal. Fontos, hogy tele van hiányzókkal, a házi gólkirály (középpályás, 7/5) biztosan kimarad, míg az első számú kapus (7/0), három kezdő védő (6/0, 6/0, 5/0) és egy kezdő támadó (1/2) mind kérdéses. A Horn tavaly újoncként simán megragadt, az idén elvileg gyengült és kiesőjelölt, de egyelőre jól tartja magát, főleg a védelmével. Új hiányzó nincs, néhány hosszú távú akad. Az 1-est semmiképp sem fogadnám, esetleg a gólok mindkét oldalon vagy 2,5 felett, igaz 1,50 nem sok érte.
FAC Wien-Hartberg - 18:30
Az utolsó előtti fogadja a sereghajtót az osztrák kettő 8. fordulóban. A meccsről külön cikkben írtunk. Ugyanaz nálam a helyzet, mint a Mattersburggal. Nagyon csábító, nagyon logikus, csak 1,50 körüli oddsért fogadni kicsit rablásnak érzem. Látom, hogy mennyire gyenge a Hartberg, de akkor is.
Augsburg-Borussia Dortmund 20:30 óra
A múlt szezonbeli 8. fogadja az ezüstérmest a 2. fordulóban. A 2-est fogadjuk külön tippként. Az Augsburg kiugróan jó idényt produkált, szervezett focit játszva. Nagy volt a mozgás, a házi gólkirály (középpályás, 32/12/8 meccs/gól/gólpassz), a kezdő balhátvéd (33/0), és egy keződ középpályás (28/1). Jól pótoltak, Tim Matavz a PSV-ből, de érkeztek a Nürnbergtől, a Fürthtől és a Mainzból is, főleg a támadóhiányt pótolni. Középcsapat maradhat, kiesése meglepetés lenne. Otthon 9-3-5-ös mérleggel a pontjai zömét szerezte, a Dortmund, a Schalke, a Wolfsburg, a Nürnberg és a Leverkusen verte. Két hosszú távú hiányzóval számol pénteken.

A Dortmundról írtam részletes idényelőzetest. Hiányzója azóta is rengeteg, Mats Hummels, Marcel Schmelzer, Jakub Blaszczykowski, Ilkay Gündogan, Oliver Kirch, Nuri Sahin és Dzsi Dong-von (tehát egy kezdő védő, négy kezdő és egy csere középpályás és egy csere támadó) még nem játszott a szezonban. A Bayern legyőzése után meglepetésre égett meg a nagyon jó rajtot vevő Leverkusen ellen. Ez a két ok, amiért emelkedik a szorzója, 1,57-ről 1,73-ra, ami számomra is reálisabb már. Az Augsburgon nehéz kiigazodni, de nekem van egy érzésem, hogy foghatóbb, mint tavaly volt. Akkor 4-0-ra nyert itt a sárga-fekete együttes. Most is jó választás, ahogy a gólok is.
Augsburg, várható kezdő: Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Baba - Baier - S. Parker, Feulner, Halil Altintop, To. Werner - Matavz.

Dortmund, várható kezdő: Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Ginter, Durm - Kehl - Aubameyang, Jojic, Reus, H. Mkhitaryan - Immobile.


Bray Wanderers-UCD - 20:45 óra
A 11. fogadja a 10. helyezettet az ír bajnokság 26. fordulójában. Két hagyományosan a kiesés ellen küzdő, de valahogy mindig bennmaradó csapat mérkőzése. Azonos pontszámmal és mérleggel állnak, a gólarányban sincs sok különbség. A Bray van rosszabb formában, így nyeretlen az utolsó 13 mérkőzésén, igaz az egyetemisták is csak 1-5-8-at tudnak felmutatni az utolsó 14-en. Az az UCD, amely minden egyes télen túlad legjobbjain, és amatőrökből épít fel új csapatot. A hiányzók miatt érdekes a meccs, a hazaiaknál két védő (14/0, 6/0) és három középpályás (11/0, 16/1, 17/1) sincs, igaz csak egy új van közöttük. A vendégeknél két kezdő védő (17/0, 12/0) nincs. A Bray Nélkülük játszott döntetlent a második Cork Cityvel az előző körben. Talán ezért esik az 1-es oddsa, de így mégis ötlet lehet az X, 2. Viszont a sok védő hiányában, és a liga első és harmadik legrosszabb védelmét (53 és 50 kapott gól) látva a találatok is nyerő választás lehet (1,70).
Dundalk-Bohemians - 20:45 óra
Az éllovas látja vendégül a 8. helyezettet a 26. fordulóban. A mérkőzésre a Tippmixtippek között fogadtunk, akár hendikeppel is ajánljuk. Egy-két plusz információ: a Dundalk csapatkapitánya, egy kezdő védő (8/0) régóta hiányzik, ahogy egy cserének számító középpályás (0/0) is. Semmi különös. A Bohemians egészen jó formában van az utóbbi hetekben, az utolsó 8 bajnokiján 4-3-1-es mérleggel bír. A hiányzóiról tudunk. Fontosnak tartom, hogy sehova nem juthat már, úgymond tét nélkül focizik, az egyetlen kiugrási lehetősége a kupa, ahol negyeddöntős. Az odds azért áll 1,45 körül és nem lejjebb, mert a Dundalk azért nem egy évek óta megszokott élcsapat, hanem frissen tört fel, így lehet némi bizalmatlanság vele szemben, míg csak egyszer kapott ugye ki nyolc bajnokin.
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!