<>

 
 
 
Már a spanyol bajnokság második fordulójában lejátsszák az első baszk rangadót, a Bilbao az Osasunát fogadja. Mivel a hazaiak új stadionja, a San Mamés még nem készült el, a találkozóra San Sebastianban kerül sor.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.62

Idegenben is otthon lesz a Bilbao

Már a spanyol bajnokság második fordulójában lejátsszák az első baszk rangadót, a Bilbao az Osasunát fogadja. Mivel a hazaiak új stadionja, a San Mamés még nem készült el, a találkozóra San Sebastianban kerül sor.

Spanyol bajnokság,
2. forduló
Athletic Bilbao–Osasuna
péntek, 22:00 óra

Jól kezdte az újjáformáló Athletic a bajnokságot, a Valladolid ellen idegenben sikerült 2-1-re győzedelmeskednie. Bilbaóban sokat dolgoztak azért a nyáron, hogy az elmúlt idény minél gyorsabban a feledés homályába vesszen, hiszen a csapat csak vergődött, a 12. helyen végzett. A hatalmas szurkolótáborral rendelkező klubnál el is határozták, mindent megtesznek, hogy visszaszerezzék a Sociedadtól a legjobb baszk csapat titulust. Ennek megfelelően edzőt váltottak, a korábban a Villarrealnál és a Valenciánál is dolgozó Ernesto Varverde érkezett.

Tipp

Athletic Bilbao–Osasuna, 1 (1.62) - Betclic

A szakember drasztikus változtatásokat nem hozott a bilbaóiak játékába, a nyáron szerződtetett három futballistát máris nagyszerűen beépítette, mindegyikük kezdő volt Valladolidban: a védő Mikel Balenziaga a balszélen támogatta az akciókat, Benat Etxebarria a középpályán kapott szerepet, míg az éppen az Osasunától érkező Kike Sola a befejezésekért felelt. Mindannyian jó benyomást keltettek.

Az Osasuna is borzalmas idényt hagyott maga mögött, éppen hogy csak bennmaradt az első osztályban, a 16. helyen végzett. A pamplonaiaknál a gyenge szereplés ellenére a nyáron nem volt edzőváltás, Jose Mendilibar maradt a posztján. Érkezők persze itt is voltak, és hasonlóan a Bilbaóhoz az első fordulóban hárman is debütálhattak, ám sok örömük nem volt benne, mert a Granada Pamplonában győzte le őket 2-1-re, úgy hogy még egy tizenegyest is kihagytak. Habár még korai lenne temetni az Osasunát, a bemutatkozásából úgy tűnik, megint egy kínkeserves szezon várhat a csapatra.

Összegzés

Ugyan, mint azt a bevezetőnkben említettük, semleges helyszínen kerül sor az összecsapásra, az első forduló benyomása, no meg az alapján, hogy az Osasuna 2007. márciusa óta képtelen idegenben megverni a Bilbaót, a pályaválasztó győzelmére tippelünk a szorosnak ígérkező összecsapáson.

 
 
  • 3benedek1852013augusztus23.00:02ÚjVálasz
    Idézet: dodo1010
    Ez nehéz kérdés. Kötelező válaszolni rá? :)
    ...

    Semmi sem kötelező, csak kíváncsi voltam. Mert én elsőre 2,5 alá-t mondanék. :)

     
  • 2dodo10102013augusztus22.23:55ÚjVálasz
    Idézet: benedek185
    Gólok számát tekintve, akkor inkább 2,5 alá, mint fölé?
    ...

    Ez nehéz kérdés. Kötelező válaszolni rá? :)

     
  • 1benedek1852013augusztus22.23:15ÚjVálasz

    Gólok számát tekintve, akkor inkább 2,5 alá, mint fölé?

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!