<>

 
 
 
El Ninno, a rangado.hu kosárszakértője kedden is két meccset szemelt ki magának a világbajnokságról.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Harmadszor pályán az amerikai sztárok

El Ninno, a rangado.hu kosárszakértője kedden is két meccset szemelt ki magának a világbajnokságról.

Meglepetéssel folytatódik a vb!

Szenegál csoportelső, és most a horvátokat sikerült legyőzniük nagyon pofás szorzóért. Argentína megszenvedett a gyors filippínókkal. Úgy tűnik, a kisebb csapatok összekapták magukat ezen a vb-n.

USA-Új Zéland

A férfi-világbajnokság leggyengébb csoportjában nincs semmi meglepetés. Az Team USA két fellépésén 212 pontot dobott, ráadásul úgy, hogy két meccsükön gyenge ellenfelek ellen mindössze 35 százalékos triplamutatót tudnak felmutatni, és a törökök, valamint a finnek is jobban dobtak a büntetővonalról, mint a csúcsfavorit. Az USA egyelőre száguldó mozdonyként robog. Fizikai erőfölényükre alapoznak a srácok, és nem is véletlenül. Sok-sok szerzett labdájuk van, remek védekezésüknek köszönhetően gyorsan hozzák fel a labdát, ha csak sansz van rá, még fel nem állt védelemnek rohannak neki. Lendületből érkezve gyorsabbak és provokatívabbak. Amikor már felállt védelem ellen kell nyomulni, akkor már van egy kis gond, de majd megoldják, ha erősebb csapatokkal találkoznak, efelől biztosak lehetünk. Kőkemény melós csapat benyomását keltik, fegyelmezettek, és csak akkor brillíroznak, amikor már nagyon nagy az előny.

Új Zéland?

A rugbyseik talán még az NFL-el védőruhás óriásait is lenyomnák, de ez a kosárlabda nem az erősségük. Nem fognak továbbjutni a csoportból, és ezzel ők is tisztában vannak. Mi lehet mégis a cél ebben a Dávid-Góliát harcban? Egy tisztességes vereség, hogy ne rajtuk röhögjön a fél világ, hogy kikaptak 50 vagy 60 ponttal.

Mit várunk a meccstől?

-179.5 pontot leginkább, ez 1.9-szeres kifizetést ér. Az USA annyival nyer, amennyivel csak akar. A kiviseknek annyi marad, hogy tisztességgel helytálljanak. Előrukkolhatnak egy jó védekezéssel, és akkor megússzák 100-105 ponttal. Ők viszont nem fognak 60-67-nél többet dobni. Megfolytja őket az amerikai csapat.

Ausztrália-Litvánia

Nagyon jók a kengurusok, de hiába dobják a triplákat 46 százalékkal, eddig nem igazán mentek semmire. Most nagyon kéne nekik a győzelem a litvánok ellen, de meg fog maradni vágyálom szintjén ez a kívánság. Kalnietist elvesztették a litvánok, ami elég nagy érvágás kellene, hogy legyen, de szerencsére Pocius és Seibutis remekül tudják pótolni a sérült zsenit. A kengurusok a tripláikban bízhatnak, azzal talán meg tudják szorongatni a litvánokat. A litvánok pedig palánk előtt bivalyerősek, és ráadásul a két Lavrinovic még a triplavonalról is veszélyes.

Mit várunk ettől a meccstől?

Litván győzelmet -4 ponttal 1.9 ért! Nehéz lesz, mert nagyon fognak menni az ausztrálok, de ha a negyedik negyed elején 6-8 pontos litván vezetéssel találják szemben magukat, akkor már inkább a Mexikó és Angola elleni meccs lesz az agyukban. Ott lehet majd keresnivalójuk, sőt, mi több, ott nagyon kell nyerniük. Buliszelvényen tolhatunk egy litván győzelmet -7.5-tel, ami már 2.6-szoros pénzt fizet.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!