<>

 
 
 
Fejest ugrunk a szerdai barátságos mérkőzések dömpingjébe, de a US Openene is látunk egy tűrhető kis tippet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Németek, írek, angolok, és...

Fejest ugrunk a szerdai barátságos mérkőzések dömpingjébe, de a US Openene is látunk egy tűrhető kis tippet.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

135. Stanislas Wawrinka-Nisikori Kej, 1 (1,55) - US Open, 17:00

A világranglista-4. és 11. mérkőzése a negyeddöntőben. Wawrinka éve elég furcsa, hiszen januárban megnyerte az Australian Opent, ami egetrengető bravúr, ráadásul meg is érdemelte, no meg egy Monte Carló-i bravúr. Ezen kívül azonban sok korai vereség, nagy meglepetés érte, így a nyáron is. Most azonban jól halad, egy váratlan szettet veszített el, legutóbb a veszélyes Tommy Robredót küldte haza, tavalyi elődöntője jelzi, fekszik ez a borítás is neki. Nisikori a tavasszal volt csúcsformában, így akkor szinte bárkit megvert, megszorított. Nagyon gyors, technikás teniszező, de elég hatékonyan szervál, hogy kemény pályán is érvényesüljön. Sérüléssel küzdött többször, így a US Open előtt is, nem vártak sokan tűle menetelést. Aztán viszonylag könnyű sorsolással repült át három kört, mielőtt legutóbb Milos Raonicot hatalmas csatában hazaküldte. Ez már valami. A baja, hogy Wawrinka hasonló stílusban játszik, csak mindent egy kicsit jobban tud, ráadásul a tét számára nagyobb. 1-es.

196. Írország-Omán, 1, 0-1 (1.72) - barátságos mérkőzés, 20:45

Tavaly november óta nem nyert mérkőzést az ír válogatott, épp ideje lenne egy kedélyjavító győzelmet aratni az EB-selejtezők előtt. Ehhez pedig Omán csapata kitűnő ellenfél lehet. Az arab válogatott egyáltalán nem rossz csapat, sőt, meglehetősen remek formában van, de messze van az európai középcsapatok szintjétől. Két éve például pont Írország ellen kapott ki a csapat simán 4-1-re barátságos mérkőzésen. Most is esély van egy hasonló hazai sikerre, legalább két gólos ír sikerre lehet számítani a mérkőzésen. A hazaiaknál visszatérhet az egyszer már visszavonult veterán kapus, Shay Given, illetve Darron Gibson is, aki sérülés miatt nem játszott tavaly október óta.

197. Németország-Argentína, 1 (1,85) - barátságos mérkőzés, 20:45

Düsseldorfban rendezik a vb-döntő visszavágóját. Az oddsok a Rio de Janeiró-i rangadóhoz képest jócskán eltolódtak, de érthető. Németország akkor is esélyes volt, igaz nem sokkal. Most azonban Lionel Messi, Ezequiel Lavezzi, Rodrigo Palacio, Maxi Rodríguez és Ezequiel Garay sincs, és mindez a tehetségből szűkösen gazdálkodó argentinokon jobban érződhet. Erik Lamela és Nicolas Gaitán viszont új, ütőképes erősítés, és nem szabad elfelejteni, hogy új kapitány dirigál, a Barcelonából ismerős Gerardo Martino. A németeknél is kimarad Mesut Özil és Bastian Schweinsteiger, míg Philipp Lahm már visszavonult, de hazai pályán, Miroslav Klose búcsúmérkőzésén az Eb-selejtezők előtt napokkal sokkal több motivációval léphetnek pályára, mint a dél-amerikaiak. Mindkét csapat kísérletezhet, így a gólok is jó választás, viszont az 1-es oddsa sem véletlenül esik, erre szavazunk.

206. Anglia-Norvégia, 1 (1.50) - barátságos mérkőzés, 21:00

Pocsék világbajnoki szereplést kellene feledtetnie az angol válogatottnak Norvégia ellen a Wembley-ben. A fiatalítás jól látszik, Roy Hodgson szövetségi kapitány próbálkozik, hiszen kipenderítette a veterán focistákat, és főleg fiatalokra, új arcokra épít. Fabian Delph és Jack Coleback például először lehet válogatott. A nagy kérdés a támadóknál lesz, hiszen Lambert, Sturridge, Welbeck és Rooney sincs élete formájában, a góllövés így várhatóan a középpályásokra marad. Szerencsére ott vannak kiváló képességű labdarúgók. A vendégeknél ismét ott van a keretben az őstehetségnek kikiáltott 15 éves csodagyerek, Martin Odegaard. Norvégia már rég túl van régi erején, a közepesnél erősebb válogatottak ellen már régóta nem képes komoly ellenállást kifejteni, főleg nem idegenben. Az angolok még egy ilyen kísérleti csapattal is megnyerhetik ezt a találkozót. Talán nem véletlen, hogy ezt a meccset foglalták le az EB-selejtezők előtt. Egy kis önbizalom sosem árt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!