<>

 
 
 
A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Rókakoma: Micsoda BL, U17, se kapus, se védők

A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
Mindenki erre várt, végre visszatér a Bajnokok Ligája. Rögtön kedden néhány érdekes infóval érkezem, benne U17-es csapattal, kapus- és védelmi gondokkal.
BAJNOKOK LIGÁJA, UEFA IFJÚSÁGI LIGA


Liverpool U19-Ludogorec U19 - kezdés 15:00 óra
A Bajnokok Ligájával párhuzamosan kezdődik az UEFA Ifjúsági Liga, mégpedig a harmadik kiírás, az előzőt a Barcelona nyerte a Benfica előtt. Ez a két csapat nem volt érintett az előző idényben. A lényeg, hogy a Ludogorec nem rendelkezik U19-es csapattal, így az U17-esekkel nevezett, és nem sok jóra számíthat. Egyedül a cséká, Krisztijan Kitov játszott közülük a felnőttek között, egy másik tűrhető igazolás bunda miatt már kiszállt. A keret maximum bolgár szinten versenyképes. Eközben a Liverpool ütőképes, a Premier League ifjúsági ligájában bronzérmes lett a tavasszal. Bőven akad tehetség, így például Harry Wilson, aki 16 évesen minden idők legfiatalabb játékosa lett a walesi felnőtt válogatottban vagy Jeron Sinclair és Pedro Chirivella. A nyáron az Arsenalból és a Manchester Unitedből és a Villarrealtól erősítettek. Óriási lesz a minőségi különbség, bár rengeteg az ismeretlen faktor, nehéz bármi esélyt adni a vendégeknek. Online az 1-es 1,20 körüliért fogadható, hendikepet nem nagyon kínálnak, érték még a félidő/végeredmény 1, 1-ben lehet 1,67-ért. Érdemes kutakodni az irodák kínálatában, értékes meccsnek látszik.
Liverpool-Ludogorec - 20:45 óra
A Liverpool nyári történéseit mindenki ismeri, csak röviden: Luís Suárez ment, első számú helyettese Mario Balotelli, de Adam Lallana, az ifjú Lazar Markovics és a veterán Rickie Lambert is új alternatíva. A középpályán Emre Can, a védelemben Javier Manquillo, Alberto Moreno és Dejan Lovren az új név. Bár hangoztatják a klubnál, hogy van élet az uruguayi nélkül, kételkedek. Szerintem a Vörösök lemaradnak a top4-ről és a BL-ről jövőre, nem sztárokkal, inkább mennyiséggel erősítettek, és ez megtörheti a fejlődést, egyelőre nyoma sincs a múlt idénybeli könnyed támadójátéknak. Máris döcög a szekér. Ami a keddet illeti, rengeteg a hiányzó, Glen Johnson, Martin Skrtel a védelemből, Joe Allen, Emre Can a középpályáról, míg Lazar Markovics és Daniel Sturridge a támadósorból marad ki, mind fontos láncszemek.

A Ludogorecet néhány éve vásárolták fel, azóta folyamatosan nyeri a bolgár bajnokságokat, az idén pedig az Európa-ligában is aratott, így a Lazio testén át egészen a legjobb 16-ig jutott. A nyáron nem gyengült, viszont támadásban azért felemás, védelmére épít. Kalandosan, de megérdemelten jutott el a BL-főtáblára. A Steaua elleni csodának (mezőnyjátékos védte ki a románok szemét a büntetőpárbajban) pedig kihatása van keddre. Ennek megfelelően az első számú kapus, Sztojanov eltiltott, helyettese Cvorovic sérült, míg a harmadik számú hálóőr egy tehetség, rutin nélkül. A klub gyorsan behozott egy hét hónapja klub nélküli kanadait, aki a török Sivassporban fordult meg, ő lehet a megoldás, de alig néhány edzésen lehet túl, és aligha minőségi megoldás. Ezen felül egy kezdő védő sincs, míg két másik védő kérdéses.

A Liverpool várható kezdője: Mignolet - Manquillo, Lovren, Sakho, Moreno - Gerrard, Henderson - Sterling, Coutinho, Lallana - Balotelli.
A Ludogorec várható kezdője: Borjan - Caiçara, A. Alekszandrov, Moti, Minev - M. Djakov, Espinho - M. Alekszandrov, Marcelinho, Miszidjan - Bezjak.

A Ludogorec kettőt kapott a Parizantól, egyet a Steauától a selejtezőben, Liverpoolban bármennyire nem a tavalyi forma látszik, többet is nyelhet egy versenyképes kapus nélkül.

Borussia Dortmund-Arsenal - 20:45 óra
A Dortmund papíron csalódást okozott az elmúlt szezonban, valójában szorult helyzetből hozta ki a maximumot. Védelmi tengelyét alkotó Szubotics/Hummels páros hónapokat hagyott ki, így borzasztóan sok gólt kapott. Ez azonban csak a kezdet, mert például Ilkay Gündogan, Jakub Blaszczykowski, Sven Bender, Marco Reus, Marcel Schmelzer is hagyott ki több-kevesebb időt. Ennek fényében a biztos bajnoki ezüstérem, a Real Madrid megszorítása a BL-negyeddöntő során, és a Német Kupadöntő nem is rossz eredménysor. A nyáron keveset javult a helyzet, Robert Lewandowskit két középerős igazolással pótolták, Ciro Immobile és Adrián Ramos hátán egyaránt óriási a teher. A védelemben Matthias Ginter fontos láncszemnek tűnik. A felkészülés felemásan sikerült, akadtak méretes győzelmek, legutóbb azonban négyet kapott a Liverpooltól, igaz elég tartalékosan. Azóta a Szuperkupát simán behúzta, a kupában sem hibázott, a Leverkusen a bajnoki nyitányon meglepte, majd két gólzáporos győzelem következett. Mindkettőn kijött a tavaly óta krónikus védelmi betegség...

Az Arsenal Mesut Özil igazolásával kilőtt tavaly ősszel, hónapokon át vezetett, azonban a tavasz elejére kipukkadt. Olyannyira, hogy a végén a 4. helynek is kellett, hogy örüljön. Szokás szerint egymást követték a sérülések, de legalább a kupa és frissen a szuperkupa is összejött. A cél a bajnoki cím, a nyár ennek jegyében telt, így Luís Suárezről lemaradt a csapat, ám Alexis Sánchez talán a nyár egyik legügyesebb vétele, míg néhány további hasznos igazolás a védelembe is kiválóan hangzik. Thomas Vermaelent azonban pótolni kellett volna, ahogy szükséges lett volna valaki még a védekező középpályára. Danny Welbeck tűrhető szerzemény, de kérdés, hogy megoldja-e a Olivier Giroud kiesése hagyta űrt. Emiatt nem lehet beszélni róla, mint bajnokesélyes, és a dobogó megint kalandosnak tűnik a riválisok erősítéseivel. Régen volt már a Manchester City 3-0-s bedarálása a Community Shielden, azóta csak döcög a szekér. A bajnokságban egy izzadós győzelem után három döntetlen jött, igaz az Everton és a bajnok ellen nem volt annyira egyszerű, a BL-selejtezőn pedig vért izzadt a Besiktassal, és örülhet, hogy megúszott két büntetőt és az emberhátrányt. Sokkal több lenne elvárható ettől a kerettől, de egy klasszis befejező csatár nélkül nem megy, lásd a tökéletes példát: Chelsea-Diego Costa.

Sérültekkel egyik oldalon sem állnak jól, Oliver Kirch, Mats Hummels, Ilkay Gündogan, Nuri Sahin, Marco Reus és Jakub Blaszczykowski az egyik, Mathieu Debuchy, Naco Monreal, Serge Gnabry, Yaya Sanogo és Olivier Giroud a másik oldalon marad ki. Az Ágyúsok kerete borzasztóan bő, azonban nem hátul, és mivel Calum Chambers kisebb kérdőjel, kellemetlen helyzetbe kerülhet Arsene Wenger. Jürgen Klopp szintén hozzászokhatott ehhez a foghíjas névsorhoz, Kagava Sindzsi és Adrián Ramos lehet új név elöl, hátul túl sok újdonság nem várható.

A Dortmund várható kezdője: Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Papastathopoulos, Durm - Bender, Kehl - Mkhitaryan, Kagawa, Grosskreutz - Ramos.
Az Arsenal várható kezdője: Szczęsny - Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Flamini, Wilshere - Alexis, Ramsey, Özil - Welbeck.

Egy éve az Arsenal 5,00, míg a Dortmund 1,65 körülit kapott itt a Signal Iduna Parkban. Ez alapján mondhatnánk, hogy most érték van a hazaiakban 2,05-ért, de szerintem nincs. Idény eleje van, egyik csapat sem meggyőző, és egy teljesen háromesélyes meccs, semmin sem lennék meglepődve. Helyette inkább ahogy írtuk, gólok, még akkor is, ha tavaly is teljesen logikus tipp volt, aztán mégis csak 0-1 lett itt. Elvégre most a londoniak védelme lyukas, a sárga-feketék pedig csak úgy megszokásból nyelik a gólokat.
 
 
  • 3gabri2014szeptember17.15:07ÚjVálasz
    Idézet: rokakoma
    Szia! Bocs a kései válaszért. Sajnos nagyon nehéz ezekről az U19-es csapatokról bármit előszedni. a Benfica honlapján sem találtam előzetest hozzá. Néha egy-két infót elő lehet bányászni, de ennyi.
    ...

    Köszi, szerencsére kihagytam, jó kis 0-0 kerekedett belőle..

     
  • 2rokakoma2014szeptember17.11:00ÚjVálasz
    Idézet: gabri
    A Benfica U19-es csapatáról van infója valakinek? Tavaly elég meggyőzőek voltak, lehet érték a -1,5-ös hendis győzelmükben a Zenit ellen (1.85-ös oddsz)!(?)
    ...

    Szia! Bocs a kései válaszért. Sajnos nagyon nehéz ezekről az U19-es csapatokról bármit előszedni. a Benfica honlapján sem találtam előzetest hozzá. Néha egy-két infót elő lehet bányászni, de ennyi.

     
  • 1gabri2014szeptember16.10:16ÚjVálasz

    A Benfica U19-es csapatáról van infója valakinek? Tavaly elég meggyőzőek voltak, lehet érték a -1,5-ös hendis győzelmükben a Zenit ellen (1.85-ös oddsz)!(?)

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!