<>

 
 
 
A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat jól megszokott rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Rókakoma: Romokban a Schalke és az Ajax

A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat jól megszokott rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
Két slágermeccset látok a szerdai kínálatban, ahol egy vendéget és egy hendis hazait fogadhatunk. Érveket illetve ellenérveket kerestem és találtam a Chelsea-re, PSG-re.
BAJNOKOK LIGÁJA


Chelsea-Schalke - 20:45 óra
A tippünk a hendis hazai nagyjából 1,75 körüli oddsért. A Chelsea a nyáron tökéletesen igazolt a már tavalyi versenyképes keretéhez, Diego Costával megvan a klasszis csatár, míg a rutinos Cesc Fabregas a fiatalos támadó középpályának adott tartást. Hét gól, illetve hat gólpassz kettejük eddigi mérlege, a négy eddigi győzelem pedig gólzáporosra sikerült, nincs tovább rombolás, védekezés és kiizzadt sikerek. A forma és a minőség egyértelműen a hazai mellett szól. Ellenérv lehet a hétvégi csúcsrangadó a Manchester City ellen, de a rivális is szerepel ezen a játéknapon, ráadásul idegenben (persze egy müncheni út nem nagy ügy) és egy nagyobb rangadón, így kizárt, hogy tartalékoljon José Mourinho, akinek nincs fontos hiányzója.

A Schalke tavaly sem volt versenyképes, nem segítette ügyét a tartós sérülthullám sem. A Chelsea 3-0-ra, 3-0-ra, 2-0-ra és 0-0-ra végzett ellen az elmúlt években, most is ez a forgatókönyv várható. A keret eleve nem erősödött eléggé a nyáron, a kupából rögtön kizúgott, és a Hannover illetve Mönchengladbach ellen is besült, egyedül a Bayern elleni 1-1 ér valamit. A vezetőedző a kirúgás szélén áll, ami nem csoda, sok a hiba, lassú a játék. Persze úgy nehéz, hogy Julian Draxleren és Klaas-Jan Huntelaaron kívül nincs olyan, aki mérkőzéseket döntsön el. Londonba védekezni érkeznek, viszont rengeteg a hiányzó. Fabian Giefer, Benedikt Höwedes, Felipe Santana, Sead Kolasinac, Ucsida Acudo, Joel Matip, Leon Goretzka és Jefferson Farfán mind otthon maradt. Tehát fontos hiányzók minden poszton, belőlük egy fél kezdő kijönne.

A Chelsea várható kezdője: Courtois - Ivanovics, Cahill, Terry, Azpilicueta - Fàbregas, Matics - Schürrle, Oscar, Hazard - Costa.
A Schalke várható kezdője: Fährmann - Höger, Ayhan, Friedrich, Aogo - Boateng, Neustädter, Sam, Meyer, Draxler - Huntelaar.

Nehéz ellenérvet találni a hendis hazai ellen, egyedül a motiváció hozható fel, a Kékek ugyanis ráülhetnek mondjuk egy 1-0-ra. Persze az ősz eddig mást mutat...

Ajax-PSG - 20:45 óra
Az Ajax forgatókönyve ismert. A topcsapatok bevásárlólistáján szereplő holland bajnok minden nyáron eladja sztárjait, az ősszel darabokban hever, ám tavaszra mindig összeáll, és az elmúlt években rendre odaért az aranyéremre. Az idén sem volt ez másképp, szabályosan kitépték a csapat gerincét, Siem De Jong a Newcastle, Daley Blind a Manchester United játékosa lett. Ezt a politikát azonban nem lehet a végtelenségig vinni, így most jutott el oda a csapat, hogy nincs több piacképes sztárja. Az egyetlen versenyképes igazolás Zimling a középpályára, míg a többiek nem európai szintet képviselnek. A védelem az igazán problémás, már nyolc gólt kapott, ebből ötöt a Groningen és a PSV ellen. Két pótolható hiányzója van támadásban.

A PSG-t jól arcon kente az UEFA a pénzügyi Fair Playjel, meg is látszott a francia bajnok nyári passzivitásán mindez. Az elmúlt évek szinte határtalan költekezéséhez képest semmi sem történt. Persze nem mintha rászorultak volna a Parc des Princes-ben, de annyi nevet kötöttek a klubhoz, hogy egy-kettőre azért számított az ember. Thiago Silva továbbra sincs, David Luiz kérdőjeles, a védelem közepe így sebezhető, de a bajnokság eddig nem ezzel volt a gond, az utolsó négy bajnokin csak egy gólt kapott. Elöl nem megy, a Zlatan Ibrahimovic-függőség pedig tovább tart. Edinson Cavani nekem soha nem lesz ugyanaz a szint, Ezequiel Lavezzi sem érvényesül mellettük annyira. Idegenben tétmérkőzésen még nyeretlen az ősszel.

Az Ajax várható kezdője: Cillessen - Boilesen, Moisander, Veltman, Van Rhijn - Zimling, Viergever, Klaassen - Schöne, Sigthórsson, El Ghazi.
A PSG várható kezdője: Sirigu - Van der Wiel, Camara/Luiz, Marquinhos, Maxwell - Thiago Motta, Verratti, Pastore - Lucas, Cavani, Ibrahimović.

Amikor ránézek erre a párosításra, a tavalyi Anderlecht-PSG jut eszembe. A belgák ugyanígy darabokban hevertek, a fővárosiak pedig egy 5-0-val gázoltak át rajtuk. Ha ennyire nem is lesz sima, de a 2-es a nap talán legjobb tippjének tűnik. Tény, hogy a párizsiak nem meggyőzőek, főleg idegenben, de a Saint-Étienne elleni 5-0 azért mutatott valamit a csapatban rejlő erőből. Ez a 2-es nálam erősebb tipp a hendis Chelsea-nél, mégis a siker a tét, nem a különbség.

Maribor-Sporting - 20:45 óra
A Maribort tavaly nyár óta figyeltem, a főtáblára jutott Plzen oda-vissza verte küldte haza, megérdemelten. Szinte már szokásos bajnoki aranyérme nem forgott veszélyben, de kicsit szorosabb volt a verseny. A nyáron nem sok változás történt, egy jobb játékos visszatért kölcsönből és egy ment. Európai porondon rutinos csapat, 2014-ben megérte a tavaszt az Európa-ligában, a BL-selejtezőben pedig a Maccabi Tel-Avivot és a Celticet győzte el, ami komoly fegyvertény. Borzasztóan szervezett, fizikális, nehezen megtörhető csapat, amely alig-alig hagy helyet az ellenfélnek. Amint megszerzik a labdát, azonnal kontra következik az erősségnek számító középpályássor segítségével. Problémás, hogy a legjobb középső védő, Suler kimarad.

A Sporting komoly pénzeket ölt az elmúlt években az erősítésekbe, de az eredmények csúnyán elmaradtak, egészen az elmúlt szezonig. Az ezüstérme teljesen megérdemelt volt, az a Porto nem a megszokott Porto volt. A nyáron a legnagyobb üzletnek Marcos Rojo eladása számított, ehhez mérhető a másik irányba Nani, aki még mindig csak 27 éves, a többi igazolás Carillót leszámítva nem tűnik meghatározónak. A csapat négy bajnokin van túl, és három 1-1-es döntetlen mellett egy sovány 1-0-s győzelem jött össze. Három ultadefenzív csapat ellen nem sikerült összehozni a sikert, viszont a Benfica otthonában jól játszott. A csapat gyenge pontja a kevés gól ellenére a rutintalan védelem. Nincs fontos hiányzó, egy kezdő védő kisebb kérdőjel.

A Maribor várható kezdője: Handanovič - Stojanovič, Rajčevič, Arghus, Viler - Mertelj, Ibraimi, Filipovič, Vršič - Tavares, Mendy.
A Sporting várható kezdője: Patrício - Ricardo Esgaio/Cédric, Maurício, Sarr, Jefferson - Carvalho, Adrien, Martins - Nani, Carillo, Slimani.

Sokkal nehezebb ügy, mint az előző két meccs. Ordít a mérkőzésről a kevés gól, ami 1,60 körüliért kapható. A Sporting támadóegysége Nanival, Carrilóval és Slimanival elég jó, hogy gondot okozotton, de kérdés, hogy sikerül-e a az, ami három, Mariborhoz hasonlóan védekező szellemű, szervezett csapat ellen nem sikerült. Én biztosan nem bízok a zöld-fehérekben, régóta mély gödörben vannak, most kicsit kimásztak, de közel sem elég ahhoz, hogy meggyőzzenek. Sokkal inkább 1, X a meccs, de túl sok pénzt nem tennék rá.
 
 
  • 7Eszter252014szeptember18.08:55ÚjVálasz
    Idézet: rokakoma
    A Bilbaóban lehet ráció a Sahtar ellen.
    ...

    Látod, Rókakoma, a ráció kevés. Ezúttal több meccsnél is cserben hagyott a szimatod. Ami egy Róka esetében végzetes lehet...

     
  • 6rokakoma2014szeptember17.11:43ÚjVálasz

    A Barcelona pedig lehet, hogy kiütést rendez, de az oddsok alapján nem éri meg. Az elmúlt két évben szerettem a katalánok ellen gólra fogadni, tehát mindkét csapat betalál, de úgy tűnik, hogy változik a kép erre a szezonra, és a Barca megtanul védekezni. Valami olyan egykapuzást várok ide, mint az Elche ellen.

     
  • 5rokakoma2014szeptember17.11:42ÚjVálasz

    A BATE-t nem tartom sokra a Debrecen elleni kínlódása és a Slovan elleni szerencsés sorsolása után, a Portót viszont még szintén nem tudom teljesen elhelyezni. Hendis hazai a logikus, inkább kihagyom.

     
  • 4rokakoma2014szeptember17.11:41ÚjVálasz

    A Roma oddsa sokat esett, nekem van egy-két kételyem, és látni szeretném a csapatot, mielőtt 1,55-ért kockáztatok.

     
  • 3rokakoma2014szeptember17.11:40ÚjVálasz

    A Bilbaóban lehet ráció a Sahtar ellen.

     
  • 2rokakoma2014szeptember17.11:38ÚjVálasz

    Nekem a Bayern-Manchester City ugyanolyan no bet, mint tegnap a Dortmund-Arsenal. A gólokat sem erőltetném.

     
  • 1rokakoma2014szeptember17.11:03ÚjVálasz

    Jövök még a Maribor-Sportingról, igény szerint más meccsekről is.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!