<>

 
 
 
Szerdán a kétszeres KHL-győztes Ak Barsz Kazany, pénteken pedig a legutóbbi bajnok, a Metallurg Magnyitogorszk látogat az olimpia helyszínére. A hazaiaknak újra nem adunk esélyt.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Megint veretjük a Szocsit

Szerdán a kétszeres KHL-győztes Ak Barsz Kazany, pénteken pedig a legutóbbi bajnok, a Metallurg Magnyitogorszk látogat az olimpia helyszínére. A hazaiaknak újra nem adunk esélyt.
KHL
Szocsi-Metallurg Magnyitogorszk
péntek 17:00 óra

A Szocsi főleg olyan játékosokat igazolt a kezdetekhez, akik perememberek voltak tavaly. Ilyen például a diszkóbalhéja miatt mellőzött Mihail Anyiszin, vagy az NHL-t is megjárt, de évek óta pocsék Oleg Szaprikin. A csapat eddig öt tétmeccset játszott, az SZKA Szentpétervártól 3-2-es vereséget szenvedtek el, majd a Jokerit otthonában 3-0-ra kaptak ki. Aztán kétszer nyertek, Rigában 2-1-es győzelmet arattak, hétfőn pedig az első hazai meccsükön 6-3-as sikerrel avatták fel a csarnokukat az Avtomobiliszt ellen. Az Ak Barsz viszont már más súlycsoport volt, a kazanyiak 5-0-ra verték őket. Legjobb játékosuk Ilja Krikunov 2+2 ponttal, míg hatan 2-2 ponttal állnak. Kapusuk, Tomás Pöpperle 5 meccsen 90,1%-kal védett, Gavrilov az Ak Barsz elleni 25 perc alatt 90,5%-kal állt helyt.

Szocsi-Metallurg Magnyitogorszk, 2 (1,55) - Tippmixpro

A Metallurg Magnyitogorszk, a Gagarin-kupa címvédőjének keretében nem történt érdemi változás. Egyetlen alapember sem távozott, miközben a rutinos Makszim Jakucenya érkezett a Donbassztól. Idegenben tavaly pozitív mérleggel zártak, 27 találkozóból 14-szer nyertek, idén háromból háromszor nyertek. Hét meccsen egyszer kaptak ki, még a második meccsükön a Slovan ellen, azóta három 4-1-es és egy 6-0-s verést osztottak ki, míg legutóbb a kétszeres bajnok Dinamo Moszkvát büntetőkkel verték. A liga tavalyi legjobb támadósora, a Szergej Mozjakin (34+39), Danyisz Zaripov (25+39), Jan Kovár (23+45) trió is csodálatos, öt mérkőzés után Mozjakin 6+6, Zaripov 5+6, Kovár pedig 2+8 ponttal áll, ami hihetetlenül jó mutató. Az elmúlt szezon legjobb kapusának megválasztott Vaszilij Kosecskin remekel, 96%-kal véd és kerek 1-es kapott gólátlaggal áll.

Mivel a Szocsi KHL-újonc, ezért még soha nem találkozott a két csapat. A Metallurg Magnyitogorszk kerete sokkal erősebb, a szocsiak hiába nyerték meg történetük első hazai meccsét, az Ak Barsz már helyretette őket 5-0-val, így a címvédő ellen sincs sok esélyük.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!