<>

 
 
 
A Chelsea keret minőségében utolérte a Manchester Cityt, forma alapján pedig jóval előrébb jár. Jöhet a 2-es?
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A Chelsea most jobb a Man. Citynél

A Chelsea keret minőségében utolérte a Manchester Cityt, forma alapján pedig jóval előrébb jár. Jöhet a 2-es?
Angol bajnokság, 5. forduló
Manchester City-Chelsea
vasárnap 17:00 óra

A Manchester City a címvédő, az elmúlt években egészen brutális keretet rakott össze. Hozzászokhattunk, hogy ennek ellenére minden nyáron még nagyobb sztárokat vesz, ám az idén ez elmaradt. Az UEFA súlyos szankciói miatt nem feszíthette tovább a húrt, így egy-két megaüzlet mellett annyira nem tarolta le a piacot. Persze nem is volt fontos, hiszen tavaly ilyenkor messze az angol bajnokság legjobb keretét tudta magáénak. Ehhez képest kalandosan lett meg az arany, ebben a szezonban pedig még nehezebb lesz. Egyelőre az látszik, hogy több kulcsember közepes vagy gyenge játéka máris bajba sodorja. Különösen középpályán hiányzik Yaya Tourétól az extra, de a csatársorban sincs egyelőre senki, aki ontaná a gólokat. Be is csúsztak váratlan eredmények, így két meggyőző sikert a Stoke ellen kisiklás követte otthon. Az Arsenallal felvette a versenyt, ami a nyári 0-3 után akár pozitív is lehetne, de sokan többet vártak a csapattól, és ez hatványozottan igaz Münchenre. Ott ugyanis egy ijedt kiscsapat benyomását keltette, beszorult a kapuja elé, és csak bekkelt, védekezett. Nem az angol bajnokhoz méltó.

Fő tipp: Manchester City-Chelsea, X, 2 (1,60) Nagyobb oddsért: Manchester City-Chelsea, 2, döntetlen nélkül (2,05)

A Chelsea a nyáron tökéletesen igazolt a már tavalyi versenyképes keretéhez, Diego Costával megvan a klasszis csatár, míg a rutinos Cesc Fabregas a fiatalos támadó középpályának adott tartást. Hét gól, illetve hat gólpassz kettejük eddigi mérlege, a négy eddigi győzelem pedig gólzáporosra sikerült, nincs tovább rombolás, védekezés és kiizzadt sikerek, mint az elmúlt szezonban olyan sokszor. A Leicester és a Burnley ellen meg sem erőltette magát, az Everton ellen jött ki, hogy mit tud igazából, míg a Swansea is felhergelte. Négyből négy, miközben a teljes mezőny már legalább kétszer pontot veszített... Ebbe a képbe rondított bele a Schalke, de ez taktikai hibának tűnik. Egyértelműen jobb volt akkor is, csak fél szemmel már a hétvégét figyelte, és nem zárta le időben a mérkőzést a csapat. Így jár az, aki lebecsüli ellenfelét... A hangsúly márpedig vasárnapra irányult egész héten, Costa mondjuk pont nem ezért pihent, Mourinho elmondása szerint kisebb sérülése miatt nem bírta volna végig a szerdát, de vasárnap kezdhet. Van benne rizikó.

A Chelsea bajnokin tavasszal is győzött az Etihadban, most sokkal jobbak az esélyei. Eleve kerete már majdnem jobb, mint a riválisé, a forma nagyon mellette szól, és ezzel párhuzamosan a kulcsemberek állapota is segíti ügyét. A City Stoke elleni hazai veresége mutatja, hogy azért nem egy teljes oroszlánbarlangba utazik. Mindkét csapat mintha ide tartalékolt volna, és bár egy ilyen rangadón minden megtörténhet, illetve a Manchester Cityt nagy hiba lenne lebecsülni, több erőt látunk ebben a Chelsea-ben. Az X, 2-re kedvező odds kapható, a bevállalósok többet is kihozhatnak ebből.

 
 
  • 2jakal2014szeptember21.09:39ÚjVálasz

    bocs 1x

     
  • 1jakal2014szeptember21.09:39ÚjVálasz

    a chelsea schalke mecsnél azt hittem jobb lesz otthon a chelsea
    ezért inkább a cityre tennék x2 t mint a chelsea re

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!