<>

 
 
 
Az Aalborg egy félidő alatt kapott hat gólt az Európa-ligában, most a bajnokságban sem lesz könnyű dolga.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Újra veretjük a 6-0-ra megégett bajnokot

Az Aalborg egy félidő alatt kapott hat gólt az Európa-ligában, most a bajnokságban sem lesz könnyű dolga.
Dán bajnokság, 8. forduló
Vestjaelland-Aalborg
hétfő 19:00 óra

A Vestjaelland tavaly jutott fel, magabiztosan bennmaradt, az idén pedig erősödött és a nyáron középmezőnyt jósolták a csapatnak. Azóta akkora meglepetéseket nem produkált, de kétszer például 2-0-s előnyt dobott el és az utóbbi időben kínlódik, az utolsó négy meccséből hármat elbukott. Támadásban nincs gond, hiszen a negyedik legtöbb gólt rúgta a mezőnyben, ám a legtöbbet is kapta. Hazai pályán viszont szárnyal, 2-1-0-s mérleg mellé 7-3-as gólarányt tud, amire bőven lehet építeni. Akad néhány hiányzó, de csak egy fontos, a csapat legjobb védője, amúgy kérdéses lassan játékra kész egy kezdő középpályás.

Fő tipp: Vestjaelland-Aalborg, 1, X (1,73) Mellék tipp: Vestjaelland-Aalborg, mindkét csapat gólt szerez (1,73)

Az Aalborg a címvédő, meglepetésre ért révbe, kellett ehhez a Köbenhavn őszi mélyrepülése, majd a szezon végén a sokáig vezető Midtjylland összeomlása. Hat évvel azután, hogy a BL selejtezőben járt visszatért, és nagy meglepetésre kiejtette a Dinamo Zagrebet. Azután esélytelen volt a Leverkusennel szemben, így maradt az Európa-liga. Tudni kell, hogy szűkös kerettel gazdálkodik, amely nincs felkészítve a kettős terhelésre, és a gondok nyilvánvalóak. Eddig szinte folyamatosan két porondon szerepelt, és a bajnokságban csak a hatodik, 2-4-1-es mérleggel, míg három döntetlent tud csak felmutatni vendégként. Ehhez jött a csütörtöki 6-0-s vereség Bukarestben, ráadásul a félidei 0-0 után. Sok a sérült is, így két kezdő védő és egy kezdő támadó mellett további négy kevésbé fontos játékos sincs, míg a legjobb támadó kérdéses.

Adott egy hazai kipihent, hazai pályán bekezdő középcsapat, és egy erejében szétforgácsolt, 6-0-s verésből érkező, szűkös keretből gazdálkodó, sok hiányzóval tizedelt bajnokcsapat, amely képtelen idegenben nyerni. Az 1, X-et így muszáj fogadnunk, de a mindkét csapat gólja is szimpatikus, elnézve a Vestjaelland eddigi meccseit.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!